phishing

Akparti Belediye Başkan Adayı Zeybek : Adaylıktan çekileceğim söylentisi yalan

Akparti Belediye Başkan Adayı Zeybek : Adaylıktan çekileceğim söylentisi yalan

Akparti Belediye Başkan Adayı Zeybek : Adaylıktan çekileceğim söylentisi yalan
26 Kasım 2018 - 09:29 - Güncelleme: 26 Kasım 2018 - 10:19

 

 

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, adaylıktan çekileceği yönündeki iddiaların asparagastan ibaret olduğunu söyledi. Zeybek, "Yeni dönemde hassasiyet ve önceliğimizin ne olacağını bir anket çalışması ile halkımıza soracağız" dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, seçim propaganda dönemindeki ilk röportajını Kocatepe Gazetesi’nden Burcu Aydın’a verdi.

Burcu Aydın: Uzun yıllar aktif siyasette, teşkilatlarda görev aldınız. AK Parti İL Başkanlığı kurucularından biri olarak dünden bugüne çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mehmet Zeybek: Bilindiği üzere AK Parti'nin ilk kurucularındanım. AK Parti'nin il teşkilatında hemen her kademede görev aldım. Siyasi ve Hukuki işler Başkanlığı, uzun yıllar Teşkilat Başkanlığı, AK Parti kurulduğundan bugüne kadar da en uzun süreli İl Başkanlığı yapmış birisiyim. Gerek teşkilattaki görevlerim sırasında gerekse İL Başkanlığı yaptığım sırada hiç kimseyi ötekileştirmedim. Herkese görüşü her ne olursa olsun eşit mesafede durmaya gayret ettim. Hatta bazı kurumlardaki arkadaşlara özellikle şunu söyledim, herkes AK Partili olmak mecburiyetinde değil. Herkesin farklı siyasi görüşü vardır saygı duyarım. İdari makamda oturduğunuz sürede siyasi görüşünüzü makamın öbür tarafına geçirmediğiniz sürece her türlü yardımı hazırım, rahatlıkla çalışabilirim dedim. Şu anda o zaman birlikte çalıştığımız farklı siyasi görüşte ki arkadaşlarımız hala daha hasbihalimiz, dostluğumuz aynen devam ediyor. Herkesin AK Partili olması eşyanın tabiatına aykırıdır. Görevi hakkıyla yapan liyakat ve ehliyet sahibi insana önem verdik. Eğer görev verilen arkadaşımız gerçekten faydalı oluyorsa hiç siyasi görüşüne bakmadan görevine devam ettirdik. Bunun da faydasını çok gördük. Kazanan Afyon, Afyonlu oldu.

Burcu Aydın: Milletvekili Genel Seçimlerine başvurularda bulundunuz. İl Başkanlığı görevinden sonra süreç nasıl işledi?

Mehmet Zeybek: Gerek İl Başkanlığı görevini bıraktıktan sonra gerekse 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde gerekse 1 Kasım ve 24 Haziran tarihindeki genel seçimlerde milletvekili aday adaylığını müracaat ettim. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde adaylık sıralamasına giremedik. 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde ise parti teşkilatımız, partimizin genel merkezi bize 5'nci sıra Milletvekili adaylığını uygun gördü. Biz teşkilatımızın verdiği her göreve amenna diyen bir insanız. Beşinci sırada olmama rağmen en az 2'inci sıradaki arkadaşımız kadar çok ciddi çalışmalara gayret sarf ettik. Burada bizim için önemli olan şahıslar değil partimizin kazanmasıydı. Sağ olsun bunda da Afyon halkı bizi mahcup etmeyerek yine üç milletvekili vererek desteklerini sürdürdüler. ifade ettiğim gibi bu seçim için de cansiperane çalıştım. Verilen görevleri yerine getirdik.

Burcu Aydın: 31 Mart 2019 tarihindeki Mahalli İdareler Genel Seçimleri için propaganda döneminde neler yaşanıyor?

Mehmet Zeybek: 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimleri içinde teşkilatımızın emrinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Allah'ın izni ile görevimizi hakkıyla yerine getireceğiz. AK Parti'yi yine birinci parti yapmaya gayret sarf edeceğiz. Halkımıza, Afyonluya güveniyoruz. Hemşerilerimiz bugüne kadar girmiş olduğumuz hiçbir seçimde bizi yanıltmadı. 31 Mart tarihindeki bu seçimde de bizi yanıltmayacak, inşallah desteklerini vererek birinci parti olarak Belediye Başkanlığını iktidardan yana tercihlerini kullanacaklarından eminiz, şüphemiz hiç yok. inşallah Afyon'u Layık olduğu yere getirmeye gayret sarf edeceğiz.

Burcu Aydın: Çeşitli söylentiler var, ittifak söylentileri çerçevesinde adaylıktan geri çekilip başka bir isimle AK Parti'nin yoluna devam edeceği iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mehmet Zeybek: Bunlar tamamen asparagastır. Birileri tarafından uydurulan haberlerdir. Kaldı ki 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin üzerinden 6 ay yeni geçmiştir. AK Parti 73 bin oy almıştır. Neden Afyonkarahisar'da adayını çekerek ittifaka girsin? Böyle bir söylenti bizim gündemimizde hiç yok.

KOCATEPE GAZETESİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum