phishing

Haç kuraları bugün çekildi

Haç kuraları bugün çekildi

Haç kuraları bugün çekildi
25 Kasım 2018 - 19:34 - Güncelleme: 25 Kasım 2018 - 19:43

 

 

Hac kura sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Diyanet İşleri tarafından yapılan resmi açıklama

Ankara'da, 2019 yılı hac kura çekimi bugün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 2 milyon 213 bin 835 adayın yer adlığı kurada 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak.. Hac kura çekimi işlemi devam ederken vatandaşlar hac kuralarının sonuçlarının ne zaman, saat kaçta açıklanacağını merak ediyorlar.. Diyanet İşleri tarafından yapılan resmi açıklama ile hac kura sonuçlarının açıklanacağı saat belli oldu. İşte detaylar

2019 yılı hac kura çekimi bugün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. 2 milyon 213 bin 835 adayın yer alacağı kurada 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak.

Hac görevini yerine getirmek için başvuruda bulunan 2 milyon 213 bin 835 aday için bugün kura çekilişi yapılmaya devam ediyor.. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen törende kuralar elektronik ortamda çekilmeye devam ediliyor.. Hacı adayları, kayıt yaptırdıkları iller bazında ’oda tercihli’ veya ’otel tercihli’ hac konaklama türlerinde sıralamaya konularak kuraya dahil oluyor. Kura sonucunda asil ve yedek tasnifinin yapılmayacağı, Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyeceği belirtildi.

Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Sonuçlar adayların cep telefonlarına mesajla gönderilecek. Hacı adayları, kura sonuçlarını bu akşam saat 23.00’ten itibaren Diyanet İşleri'nin resmi internet sitesinde duyurulacak.

Kurada kesin kayıt hakkı kazananlar 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında kayıtlarını yaptıracak. Belirlenen sürede kayıt yaptırmayanların yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıt alınacak.

Geçtiğimiz yıllarda kuraya katılan ancak çekiliş sonucuna göre hac farizasını yerine getirme hakkı kazanamayan hacı adayları, bu yılki kura çekimini de merakla bekliyor. Geçtiğimiz yıl kuraya katılan hacı adayı sayısı 2 milyon 120 bin olarak açıklanırken, bu yılki rakam bekleyen adaylarla birlikte 2 milyon 213 bin olarak duyuruldu.

 

İSMİ ÇIKMAYANLAR İÇİN İKİNCİ ŞANS MART AYINDA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerçekleştireceği kura çekilişinin ardından hacı adayları, ikinci bir şans için kesin kayıt sonuçlarını bekleyecek. Kesin kayıt sürecinde işlemlerini tamamlamayanların yerine yedek adaylar değerlendirilecek. Bu sürecin mart ayında başlaması bekleniyor.

 

Hac Kura Sonucunu Öğrenmek İçin Tıklayınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum