phishing

  AÇAL’ın yurtdışından misafirleri vardı

  AÇAL’ın yurtdışından misafirleri vardı

  AÇAL’ın yurtdışından misafirleri vardı
08 Mayıs 2019 - 13:02


 
Afyonkarahisar’ın başarılı okullarından biri olan Ali Çağlar Anadolu Lisesi (AÇAL) yurtdışından misafirlerini ağırladı.
 
Ali Çağlar Anadolu Lisesi ‘ Toplumsal Dahil Etmede Kültürel Konular’ adlı Erasmus+ KA229 Projesi kapsamında Portekiz, İspanya, İtalya, Litvanya'dan 11 öğretmen ve 23 öğrenciden oluşan 34 kişilik misafirlerini Afyonkarahisar'da ağırladı. Sözlü ve somut olmayan kültürel mirasın işlendiği Türkiye toplantısında ülkeler kendilerine ait efsaneleri canlandırdılar, kendi kültürlerine özgü şarkılar söylediler. Ülkelerin ve okulların kendilerini tanıttığı stantlar hazırladılar, ortak sözlük çalışması yaptılar. Ziyaret esnasında Afyon efsanelerini yerinde dinleme fırsatı edindiler. Afyon kültürel miras çalışmalarında Mevlevilik ve Hıdırellez üzerinde duruldu:semah gösterisi ve Hıdırellez kutlamaları yapıldı. Ayrıca kına gecesi canlandırması ve zeybek havası oyunu tanıtıldı. Programın kültürel geziler aşamasında Afyon şehir gezisi, Frig Vadisi gezisi ve Denizli Pamukkale gezisi gerçekleştirildi. Otantik bir ortamda gerçekleşen veda yemeği ile misafirlere Okul Müdürü Tevfik ÖZTÜRK tarafından katılım sertifikaları sunuldu. Okul Müdürü Tevfik ÖZTÜRK ; sertifika töreninde yaptığı
 
Konuşma da Ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını, gelen misafirlerin ülkemizden çok memnun bir şekilde ayrıldıklarını kendi ülkelerine gittiklerinde Türkiye’nin reklamını yapacaklarını bunun da turizm sektörüne katkı sağlayacağını ifade etti.
 
Misafir öğrencilerin ev sahibi öğrencilerin evlerinde kaldığı bu proje ile yabancılar ülkemizi ve kültürümüzü yerinde ve yaşayarak gördüler. Proje irtibat kişisi Nuray Sarıboğa Alagöz ‘ misafirlerimize son derece zengin bir çalışma programı sunduk, bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi. Bir sonraki toplantı Ekim 2019 İtalya'da gerçekleştirilecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum