Yurdunuseven: AK Parti
ilçe kongreleri tamamlandı
AK Parti İl Danışma Meclisinde konuşan İl Başkanı Yurdunuseven, ilçe kongrelerinin tamamlandığını, 11 başkanın yerini korurken, 7 ilçeye yeni başkan seçildiğini belirtti
AK Parti Afyonkarahisar 81. Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında yapılan toplantıya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yudunuseven, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile partili belediye başkanları katıldı. Pazar günü düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Yurdunuseven, ilçe kongreleri tamamladıklarını belirterek, bu kongrelerde 11 başkanı görevine devam ettiğini söyledi. “18 ilçemizde yaptığımız seçimlerle 7 arkadaşımız yenilendi” diyen AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, şunları belirtti:
EKONOMİ İYİ YOLDA
“Yeni teşkilat yönetimlerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yine ilerleyen günlerde de Afyonkarahisar İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. O tarih de kesinleştikten sonra sizlerle paylaşacağız”
Yurdunuseven, Türkiye ekonomisinin son çeyrekte yüzde 5 civarında bir büyüme gerçekleştirdiğine de vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 yılının büyüme hanelerinin iki rakamlı olması öngörülüyor. İnşallah bunun olması için hükümetimiz gerekeni yapacaktır. Yine dünyada yapılmakta olan 10 büyük projenin altısı ülkemizde gerçekleştiriliyor. Bunları da AK Parti iktidarları yapmaktadır. Bundan onur ve gurur duyuyorum”
SEL: KÖYLERİMİZİN ALT YAPILARI TAMAMLANDI
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel yeni seçilen de AK Parti ilçe ve gençlik yönetimlerini kutlayarak başladığı konuşmasında, çalışmaları hakkında bilgi verdi. İGM’nin Kasım ayının toplantılarında bütçenin görüşüldüğünü belirten Sel, 2018 bütçesinin tahmini olarak 160 Milyon TL’yi geçtiğini söyledi.
Sel, Afyonkarahisar’a hiçbir zaman lüzumsuz yatırım yapmadıklarını dile getirerek, “Biz çalışmalarımızda çok titiz davranıyoruz. Hükümetimizin çıkardığı yasalarla şehrimize çok güzel hizmetler yapıyoruz. KÖYDES’den Afyonkarahisar’a bugüne kadar 96 Trilyon ödenek ayrıldı. Hemen hemen köylerimizin alt yapıları tamamlandı. Şu anda sosyal donatılara girmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.
ÇOBAN: 2018 YATIRIM BÜTÇEMİZ HAZIR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise belediye yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çoban, Eylül 2017 yılından itibaren belediyenin hiçbir kamu kurumuna borcu bulunmadığını belirterek, “2018 yatırım bütçemiz hazır. Müteahhitler Belediyemizin işlerine yetiştiremiyor. Hatta bazıları cezalı durumda çalışıyorlar. Basit işlerimizden tutunda büyük işlerimize kadar. Ama gerçekten işlerimizi yetiştiremiyorlar. Bu olumsuzluğun sebebi de belki bizim Antalya, İzmir olmayışımızdır. Çünkü oralarda senenin 12 ayı çalışılmaya müsait, fakat Afyonkarahisar’da bu süre 6-7 ay ama ona rağmen biz yapılamayan birçok şeyi yaptık ve yapıyoruz” dedi
BELEDİYELER BORÇ DENGESİNİ İYİ KURMALI
2018 yılında yapılacak tüm yatırımların finansmanının şimdiden hazır olduğunun altını çizen Başkan Çoban, yapılacak yatırımlar hakkında şunları kaydetti:
“Bir belediye başkanı borçlanmaktan korkmamalıdır şeklinde yorumlarda bulunuyorlar. Ben bunu şöyle düzeltiyorum: ‘Evet, Belediye başkanı cesur olmalı. Ayrı zamanda da basiretli olmalı.’ Borçlan, borçlan ne olacak. Senin imkânın 10 milyon TL ise, 50 Milyon TL harcama yapsan ne olacak. Bu dengeyi koruyarak, borçlanma yapmadan yatırım yapmak önemlidir.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal da 81. İl Danışma Meclisi toplantısında İlçe teşkilatlarına seçilen yeni yönetimleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.



YORUMLAR