phishing

Yurdunuseven, Ahmet’e sahip çıktı

Yurdunuseven, Ahmet’e sahip çıktı

Yurdunuseven, Ahmet’e sahip çıktı
13 Nisan 2019 - 13:36


 
 
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Bayat ilçesine bağlı Sağırlı Köyün’de yaşayan bir tür kas hastalığı olan 8 yaşında ki Ahmet Oruç Bostan’ın tedavi olabilmesi yoğun çaba sarfediyor.
 
8 yaşında ki Ahmet Oruç Bostan’ın Fransa’da araştırmalar yapan Yurdunuseven, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve SGK ile Ahmet’in tedavisinin yapılabilmesi için temasa geçti.
 
Yurdunuseven, Ahmet kardeşimizin tedavi olabilmesi için yetkiler ile iletişime geçerek süreci hızlandırmak için çalışma başlattıklarını ifade etti.
 
Bir tür kas hastalığı olan tıp dilinde Musküler Distrofi adı verilen hastalığın net olarak bir tedavisinin bulunmadığını ifade eden Yurdunuseven, “ Yaptığımız araştırmalar sonrasında bu tür hastalıklarda kesin bir tedavi yönetiminin henüz olmadığını gördük maalesef. Dünya’da sadece Fransa’nın Lyon şehrinde hastalığın bir tedavisi olduğunu ama burada da sadece hastalığın yavaşlatıldığını ilettiler. Dünyada araştırma ve bazı yerlerde yeni nesil hap denemeler var, fakat tam olarak bu haplar da deneme sürecinde şuan itibariyle. Ülkemizde de bu hastalıklarla ilgili olarak Hacettepe Üniversitesinde bir araştırmalar devam ediyor ama bu araştırmalar da henüz net bir sonuca ulaşamamış durumda. ”dedi.
 
Ahmet’in tedavisi için tüm şartları zorlayacaklarını ifade eden Yurdunuseven, konuyu yakından takip ettiğini, bir danışmanını bu konu da özel olarak görevlendirdiğini belirtti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum