phishing

Frig Vadisini Gezerek Öğrendiler

Frig Vadisini Gezerek Öğrendiler

Frig Vadisini Gezerek Öğrendiler
13 Nisan 2019 - 13:37


 
 
 
Emirdağ Metin-Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi, "Doğayı Tanıyorum" projesi kapsamında öğrencilerinin yerel değerleri ve bölgenin kültürel coğrafyasını öğrenebilmeleri amacıyla İlimiz İhsaniye-Döğer illerinde yer alan Frigya Vadisi gezisi düzenlediler.
 
Gezi kapsamında profesyonel tur rehberi Tanju TETİK rehberliğinde Üçlerkayası Kral Mezarları, Peribacaları, Frig Şarap Mahzeni, Frig halkının ve yöneticilerinin kullandığı yerleşim yerleri, oyma kilise, Aslankaya Açıkhava Tapınağı, Oyma Zindan, bölgede yer alan Emre Gölü ve II. Murad Han tarafından yaptırılan Döğer Kervansarayı anlatılan bilgiler ışığında bilinçli bir şekilde gezildi.
 
Öğrencilerin yoğun ilgisi ve tur rehberinin desteğiyle pek çok mekan tarihi ve kültürel önemiyle tanınarak bölgenin önemine ilişkin farkındalık kazanıldığı bildirildi. Okul tarafından yapılan açıklamada; "Gezinin gerçekleştirilmesine önemli destekleri olan Emirdağ Belediye Başkanı Sayın Serkan KOYUNCU´ya, Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Gürkan EMEKSİZ´e, İhsaniye İlçe Milli Eğitimi Müdürü Sayın Murat SARITAŞ´a, tur rehberimiz Tanju TETİK´e ve yorucu parkura rağmen ilgisini hiç kaybetmeyen öğrencilerimize teşekkür ederiz." denildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum