phishing
SANDIKLI’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
İSMAİL AKAR

İSMAİL AKAR

GÜNDEM

SANDIKLI’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

08 Haziran 2016 - 16:49

                   

 

 

 

 Sandıklı girişinde işyerleri Türk Bayrakları ile donatılmış, bazı işyerleri bayrakları yağan yağmurdan korumak adına camın içine asmış. Meydanında iki ayrı Türk Bayrağı karşılıyor şehit cenazesi için Sandıklı’ya gelen konukları.

Ulu Cami yanında ise yine dev bir bayrak asılmış. Kadınlı erkekli yüzlerce insan yüzlerinde öfke, dudaklarında hüzün, gözlerinde yaşlarla cenaze namazının kılınacağı alana doğru gidiyor.

İstanbul Vezneciler’de eli kanlı katillerin tuzakladıkları bombalı aracın patlaması sonrası şehit olan 6 polisten birisi Sandıklı ilçesinden.

 

BAŞKAN ÇÖL’Ü ZİYARET EEDEREK, TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Yaşar Özlem daha bir yıllık polisti. Muğla Eğitim Fakültesinde öğrenim gördü. Aynı okulda yüksek lisans yaptı. Öğretmen olamadı. Yüzlerce binlerce meslektaşı gibi gitti, polis oldu. Babasının 2 yaşında trafik kazasında kaybetmişti. Bir öğretmen ile yeni evlenmişti. Sandıklı Çay Köy diye bildiğimiz Yunus Emre Mahallesinde yoksul bir ailenin çocuğu olarak yaşamla mücadele etti yıllarca.

Geçen hafta kolunun kırılmasından dolayı raporluydu. Kendisini Polis Okuluna alınmasında yardımcı olan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü ziyaret etmiş ve desteğini için teşekkür etmişti. Cuma günü ilçeden ayrılmıştı. İşte kaybolan hayatların yaşamından kısa bir kesit. Yirmili yaşlara sığdırılacak koca bir yaşam öyküsü.

 

BAKAN EROĞLU CENAZEYE KATILDI

Daha önce Bolvadin, Bayat şehitlerine Sandıklı şehidi de eklendi iki aylık zaman dilimine.

Yaşar Özlem naaşı Ulu Cami önünde. Naşın başında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Veysel Eroğlu, hemen yanında AKP Milletvekili Ali Özkaya, MHP Milletvekili Mehmet Parsak, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl var. Yasin Köksal yanımda eşi, CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın şehit annesi ile ilgilenmek adına arka sıralarda olduğunu söylüyor. AKÜ Rektörü Mustafa Solak var. CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan, CHP ekibi ile alanda. Son anda Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Vali Yusuf Hakan Güner geliyor cenaze namazı kılınacak Ulu Camiye.

 

MUSALLA TAŞINA ÇIKARAK SLOGAN ATILIYOR

Alan dar, kalabalık fazla olunca, cami imamı namaza giren cemaatin camide de cenaze namazı kılabileceklerini ve bu konuda hiçbir mahzur olmadığını duyuruyor cemaate.

Bakan Eroğlu’nun girişimi ile seyyar musalla taşı getirilip safların öne alınması sağlanıyor. Cenaze namazı sonrası bir vatandaş musalla taşının üzerine çıkıyor slogan atmaya başlıyor.

Her zamanki slogan, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!”

 

ATILAN SLOGANLARI SİRENLERE SUSTURUYORLAR

Bakan Eroğlu’nun yanında şehidin dayısı yürüyor. Kortej yürümeye devam ediyor. Bakan Eroğlu ve Milletvekili Ali Özkaya ile ayaküstü görüştüm. Bakan Eroğlu, Sandıklı’daki şehit ve tüm şehitlere rahmet diledi. “Başımız sağ olsun” dedikten sonra, kazaya bıraktığı namazı eda etmek adına Hamamönü Camis’ne geçti. Bu sırada sloganlar atılıyor. Fakat Belediye hoparlörden sürekli tekbir getirilmesi ve ambulansların sirenlerin çalındığını görüyoruz.

Anlıyoruz ki şehit cenazelerinde slogan kesme yöntemi bu şekilde bulunmuş.

Hoparlörden gelen tekbir ve ambulans sireni.

Bu esnada bazı vatandaşlar ile tartışma çıkıyor bu siren ve hoparlör sesinden dolayı.

Bu tartışma büyümeden önleniyor.

 

HEMEN HER GÜN BİR ACI İLE GÜNE UYANIYORUZ

Şehidimiz bu mübarek günde toprağa veriliyor. Mekanı cennet olsun. İlçemizin ve ülkemizin başı sağ olsun. Sonu olsun diyeceğim ama dilim varmıyor ki, son olmayacağını biliyorum. Son da olmayacak.

Çünkü ülkemiz uzun zamandır hemen hemen her gün bir acı ile güne uyanıyor. Bu süreç devam edecek gibi. Ortadoğu’da ki bataklık kurumadan terör ve terör olaylarının bitmesini ummak ve beklemek safdillik olur. Yanlış siyasi kararlar sonucu Suriye bataklığına girdik. Orada IŞİD-PKK ve yandaşları örgütler cirit atıyor. O bölgedeki kargaşada ve güvenlik zaafından yararlanan teröristler böylesi eylemlere devam ediyor. Canlı bomba, hendek, tünel kazma vb. eylemleri şimdi araçlara patlayıcı yerleştirip onları uçurmak olarak şekil değiştirdi. Bu konuda istihbarat çok önemlidir. Eylem sonrası şehitlerimize yanmak yerine o eylemi önlemektir.

Büyük devlet bunu yapar, yapması lazım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum