phishing
Mor Beyaz Gülmek
İSMAİL AKAR

İSMAİL AKAR

GÜNDEM

Mor Beyaz Gülmek

10 Ocak 2017 - 17:43

Afyon Yenişehir stadındayız. Afjet Afyonspor dört puan altında bulunan Darıca Gençler Birliği’ni konuk ediyor. 15 bin 500 kişilik stadın kale arkasında bir kısım hariç tamamen dolu.

Mehter Marşı çalıyor maç öncesi. Saha kenarındaki taraftarların pankartlarına bakıyorum. ‘Küfür etme ettirme’, ‘Sevdik seni her şeyden çok’, ‘Bu alemde kimseye Af yok’, ‘Sizler bu şehrin umudusunuz’, ‘Deli gibi sevmek ruhumuzda var’, ‘Biz aşkı tribünde öğrendik’ ve önceki hafta Sakarya maçı sonrası yaralanan İbrahim Çelik’e gönderme yapılarak, ‘İbrahim Çelik acil şifalar dileriz. Sporda şiddete hayır’ dövizleri dikkati çekiyor.

‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Mustafa Kemalin askerleriyiz’ ve ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ tezahüratları ile maç başlıyor.

 

VASAT BİR İLK YARI İZLEDİK

İlk anlarda Afjet Afyonspor oldukça tutuk ve stresli.. 6. dakikada konuk ekip atağında kaleye giden gol ofsayt olması ile geçersiz kılınıyor. İlk 45 dakikada her iki takım kalesinde cılız bir iki pozisyon dışında kayda değer bir pozisyon yaşanmıyor .Sert ve orta alan şeklinde geçen maçta Ramazan Kuzu yerini Osman Atalay a bırakıyor. İlk yarıda ev sahibi takım hiç köşe atışı kullanmıyor. Konuk takımın tek korner atışı olduğunu yazdığımızda vasat bir ilk yarı olduğunu anlatırız sanırım.

İkinci yarıya her iki ekipte istekli ve gol aramaya başlıyor.65 ve 67. dakikalarda gelişen mor beyazlı takım ataklarında gol sesi gelmiyor.

 

NİHAT HOCA’NIN ÖNGÖRÜSÜN TEBRİK ETMEK LAZIM

Orta alanda daha üstün olan konuk ekip rakip kaleye etkili geliyor. Fakat Afjet Afyon savunması dikkatli oynuyor. Rakibin forvet oyuncuları iki net pozisyonu değerlendiremiyor.

Maçın sonlarına doğru Bakan Veysel Eroğlu stada geliyor. Bakan’ın gelişi anons ediliyor.Artık son 10 dakikaya girildiğinde teknik adam farkı ortaya çıkıyor.

Afjet Afyonsporu’un Teknik Patronu ikinci değişikliği yapıyor. Murathan yerine Aykut oyuna girince çift santrafora dönerek  kanatlardan  gelecek sert orta ve Yasin’i topla buluşturup orta alandan gelen kısa paslarla ceza alanında çoğalmayı amaçlıyor. Bu konuda Gençler Birliğinde forma giymiş ve yıllarca takım kaptanlığını yapan Nihat Baştürk’ün bu öngörüsün tebrik etmek lazım.

 

BAKAN EROĞLU TAKIMA ŞANS GETİRDİ

Afjet Afyonspor teknik adamı oyunu güzel ve net okurken konuk takım hocası Galip Gündoğdu her ne hikmetse takımın en iyisi Özer ile maçın son anında Galatasaray altyapısında yetişen ve duran topları raket gibi kullanan Cafer Can’ı değiştiriyor.

Maçın uzatma dakikalarında bakan Eroğlu tam maç bitti diye kalkıp giderken doğan karambolda Atalay üç puan getiren golü atıyor.

Son üç haftadır son dakika golleri ile üç puan alan mor beyazlılar galibiyet serisine devam etmiş oldu.

Tabiî ki bu konuda Fenerbahçe ve Afjet Afyonspor’lu olan Bakan Eroğlu’nun şans getirdiğini de eklemek lazım.

 

EROĞLU TARAFTARI SELAMLADI

Bu galibiyet ile puan farkı 7 e çıkıyor. Maçın hakemi ilk başlarda sertliğe göz yummasına rağmen 90 dakika boyunca Afjet Afyonspor dan dört, Darıca Gençlerbirliğinden ise üç futbolcuya sarı kart gösterdi ve kontrolü elinde tutmasını bildi.

Maç sonrası Bakan Eroğlu Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Buhanettin Çoban ve Kulüp ve İGM Başkanı Salih Sel futbolcularla birlikte taraftarı selamladı.

 

DARICA’NIN TEKNİK PATRONU TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Darıca Gençlerbirliği Teknik Patronu Galip Gündoğdu maç sonrası basına yaptığı açıklama önemliydi. Gündoğdu, “Her iki takımda güzel ve kazanmak için oynadı. Sonuç bizim için olumsuz. Ancak Maç öncesi maç sırası ve maç sonrası Afyonluların gösterdikleri ev sahipliğine teşekkür ediyorum” diyerek futbolun dayanışıma kardeşlik ve centilmenlik olduğuna vurgu yapıyordu.

 

MOR BEYAZ GÜLMEK AFJET AFYONSPOR’A YAKIŞIYOR

Bu sonuçla mor beyazlı takımımız şampiyonluk yolunda en büyük engeli de aşmış oldu.

Artık önümüzdeki sezon Afjet Afyonspor’u 2. Ligde izleyebiliriz.

Mor beyaz gülmek Afjet Afyonspor’a yakışıyor.

Çünkü Afyon ve Afyon haklık buna layıktır.

Mutlu ve aydınlık yarınlar diliyorum.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum