phishing
İSMAİL AKAR

İSMAİL AKAR

GÜNDEM

Chp ‘De Yeni Dönem

Pazar günü Anemon Otelde CHP Kongresindeyiz. Kongreye ilgi oldukça yoğun. Yüzde 90’a yakın delege salonda. Salon iyi organize edilmiş. CHP şarkıları ve posterler karşılıyor salona girişte. Delegelerin tek tek isimleri sandalyelere yazılmış. Basına geniş bir yer ayrılmış. Kargaşa ve kaos yok. Konuklara çay ve suyun yanı sıra öğle arasında paket döner ikramı da yapıldı.

Kongre öncesi 4 kişi adaylığını açıklamıştı. Kerem Can son dakika da adaylıktan çekildi. Hasan Evrenkaya’nın adaylığı ise disiplin cezasının devam ettiği iddiası ile Divan Başkanlığınca kabul edilmedi. Böylece Kemal Demirkrıkan ve Nevzat Ercan yarıştı.

 

CHP’LİLER ÖLMEZ’İ UNUTMADI

Uzak ilçelerden gelecekler düşünülüp 11.00’de yapılması açıklanan kongre bir saat gecikmeyle başladı. Divan başkanlığına Ankara Milletvekili ve Ankara Eski İl Başkanı Necati Yılmaz ile Belediye Başkanları Saim Özer, Osman Acar ve İsmail Taylan yanı sıra Şuhut İlçe Başkanı Atilla seçildi.

İlk konuşmayı yapan Eski Vekil Ahmet Toptaş partilileri ile vedalaştı. Helallik istedi. Son bölümde ise salonda fotoğrafı gezdirilen Yeşilçiftlik Belediye Başkanlığı yapan ve trafik kazasında yaşamını kaybeden Zekeriya Ölmez’i andı ve ağladı. Toptaş’ı dinleyenler, “Ahmet Hoca 45 yıllık siyasi hayatına böylece noktayı koydu” yorumlarını yaptılar.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN ETKİSİ HALA SÜRÜYOR

Yalçın Görgöz çok uzun konuşmasında Gezi direnişi il başlayıp devrimci söylemlere yer verdi. İl Başkanlığı döneminde hesaplarının Genel Merkez tarafından aklandığını gösteren yazıyı okudu. Görev yaptığı dönemdeki çalışmalarını anlattı.

İl başkanlığı arayışından son anda vazgeçen Milletvekili Burcu Köksal, hararetli bir konuşma yaptı. AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak salondaki iki adayı kürsüye çağırdı ve birlikte uyum içinde çalışacaklarının sözünü verdi.

Halil Ünlütepe Genel Merkezin yanlış politikalar ürettiğini cumhurbaşkanlığı seçimi ve 7 Haziran seçiminde yaşananları örnekledi. Partinin muhafazakarlaştığını ve sağa çekildiğini söyleyen Ünlütepe’ye Divan Başkanı Yılmaz “Atatürk’ün partisi ilkeleri ile ayakta. Kimse sağcılaştığını iddia edemez” diyerekj cevapladı.

Kürsüye gelen Çay İlçe Başkanı Ali Selvi’nin CHP Çay İlçe örgütü olarak turuncu listeye desteğiz açıklaması yadırgandı. CHP delegesi ve üyesinin hür iradesine kimsenin ipotek koyamayacağını yeni başkana birilerinin anlatması lazım.

Ülkede yaşananları anlatan Eski İl Başkanı Ramazan Akgöz ise “Milletvekili olmuşum olmamışım benim için önemli değil. Benim çocuğuma bırakacağım en önemli şeref ve miras CHP İl Başkanlığı olmamdır” sözleri dikkat çekti. Bu konuşma sonrası Akgöz de artık aday olmayacak yorumları yapıldı.

 

ADAYLARDAN BİRİSİ GEÇMİŞİ, DİĞER GELECEĞİ KONUŞTU

Daha sonra sıra adayların konuşmalarına geldi. Kemal Demirkırkan yapacaklarını, Nevzat Ercan ise yaptıklarını anlattı. Bu arada Nevzat Ercan konuşmaya başladığı anda bir grubun salonu terk etmesi hoş karşılanmadı. Seversiniz sevmezsiniz ama yıllarca il başkanlığı yapan bir kişiye saygı göstermek zorundasınız.

Konuşmaların genelinde, kadınların ve gençlerin siyasette daha aktif olması, yeni yüz ve yapılanma ile il genelindeki oyların yüzde 15’lerden yüzde 25’lere çıkarılması vurgusu yapıldı.

 

EN ÇOK ALKIŞ KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJINA

Bu arada okunan mesajları da paylaşmak lazım. Mesajlar kısmında en büyük alkışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreteri Gürsel Tekin,Yalova Miletvekili ve potansiyel Genel Başkan Adayı  Muharrem İnce ve Sandıklılı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar aldı. Geçtiğimiz yıllarda partiye katılan Mehmet Bekaroğlu nun mesajında ise çıt çıkmadı.

 

SEÇİMLER MALUMUN İLANI GİBİYDİ

Seçimlere geçildiğinde sonuç malumun ilanı oldu aslında. Çünkü merkez ilçe ve büyük ilçelerden olan Sandıklı, Dinar, Şuhut, Çay, Sinanpaşa, Bolvadin ilçelerinin yanı sıra Hocalar ve Çobanlar  ‘ındesteğini turuncu liste seçim öncesi almıştı. Beyaz listeye ise Sultandağı ile Dazkırı ve Evciler delegesi tam destek veriyordu. Ve 64 oy farkla turuncu liste kazandı ve M. Kemal Demirkırkan yeni il başkanı oldu.

 

10 DELEGEDEN 4’Ü KILIÇDAROĞÜLU KARŞITI GİBİ

Listelere, özellikle kurultay delegesi listelerine baktığımızda Nevzat Ercan’ın beyaz listesinde Sultandağı ağırlığı vardı. Mehmet Ecer, Osman Acar, Ayşe Ölmez ve İpek Yılmaz. Bunların yanında ise Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan ve Evciler Belediye Başkanı Saim Özer ile takviye edilmiş.

Turuncu listenin kurultay delegeliklerinde ise büyük ilçe temsilcileri kendine yer bulmuş. Doğal olarak da bu ilçelerden bir iki fire dışında büyük destek aldı turuncu liste. Bu listedeki bir kurultay delegesi bazı delegelerin tepkisini çekti; 10’a yakın delegenin bu ismi çizdiğini gördük.

Genel Başkanlık seçiminde Afyonkarahisar’daki 10 delegeden dördünün Kılıçdaroğlu karşıtı olduğunu da hatırlatalım.

 

KONGRENİN ENLERİ

Sıra geldi kongrenin enlerine:

En Duygusal: Ahmet Toptaş

En Kızgın: Şeref Ceylan

En Sempatik: ‘Gülen adam’ Yusuf Onur Seçme

En Telaşlı: Atilla Kahraman

En heyecanlı: Şaduman Balta, Ayla Albayrak ve Funda Tutar’dan oluşan ‘Muhteşem Üçlü.’

En Şık: Hatice Gök ve Tuğrul Akkuş

En Sakin: Mustafa Karanfil

En Kulisçi: Mehmet Ecer

Nene Hatun: Burcu Köksal

Yörük Ali: Yalçın Görgöz

 

ŞİMDİ BİRLİK VE ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI

Merkez İlçe yönetimine takviye yaparak M. Kemal Demirkırkan yeni İl Başkanı oldu.

Zorlu ve meşakkatli bir görev. Bu aşamada CHP’de bundan böyle bireysel çıkarlar yerine kurumsal yapı öne geçmeli…

Kavga değil uzlaşma…

Ayrışma değil kaynaşma…

Dedikodu değil icraat…

Küskünlük değil birleşme…

CHP’de başarı bekleniyorsa bugünden tezi yok, sen-ben tartışmasını bırakıp, ekip ruhu içinde birlik, beraberlik bütünlük içinde çalışmak, çok çalışmak lazım.

Yoksa:

Her seçim sonrası birbirlerini suçlamak ve yenilgiye kılıf aramak sonuç getirmez…

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum