phishing

Yabancı ülkelerde 4,9 milyar dolar turizm harcaması yaptık

Yabancı ülkelerde 4,9 milyar dolar turizm harcaması yaptık

Yabancı ülkelerde 4,9 milyar dolar turizm harcaması yaptık
22 Şubat 2019 - 01:57


Geçen yıl 8 milyon 383 bin vatandaşımız yurtdışına çıkarak, yabancı ülkelerde toplam 4 milyar 896 milyon dolar turizm harcaması yaptı. Turizm giderinin %80,4'ünü kişisel, %19,6'sını ise paket tur harcamaları oluşturdu.
Vatandaşlarımızın yurtdışında yaptığı kişi başı ortalama turizm harcaması 584 dolar olarak gerçekleşti. Seyahatini kişisel olarak organize eden vatandaşlarımız kişi başı ortalama 528 dolar harcarken, seyahatini paket turla organize eden vatandaşlarımız kişi başı ortalama 789 dolar harcadı.
 
Vatandaşlarımız en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amaçlı seyahat etti
Vatandaşlarımız 2018 yılında (beraberinde gidenler hariç tutulduğunda) en çok %43,3 ile gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla yurt dışını ziyaret etti. Bunu sırasıyla %23 ile akraba ve arkadaş ziyareti ve %21,5 ile iş amaçlı gidenler takip etti.
 
Suudi Arabistan’a vatandaşlarımız en çok dini amaçlı (hac/umre) giderken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler, Irak ve Almanya'ya ise en çok akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla gitti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum