phishing

Veysel Topçu seçilecek yerden aday gösterilsin

Veysel Topçu seçilecek yerden aday gösterilsin

Veysel Topçu seçilecek yerden aday gösterilsin
08 Nisan 2023 - 13:35


 
Afyon Şehir Gazetesi’nden Ömer Koçak’ın haberine göre ;
İyi Parti dışındaki Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin seçimlere CHP logosu altında girmesi konusunda anlaşmaya varması Demokrat Parti tabanında heyecan yarattı.
 
Millet İttifakı’nı oluşturan İyi Parti dışındaki DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere CHP logosu altında girmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Bu gelişme DP’lileri heyecanlandırırken, partinin ileri gelenleri, memleketi Dinar’da önemli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Veysel Topçu’nun ‘seçilecek yerden’ listeye konulmasını istediler.
14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimlerinde, partilerin yarın YSK’ya teslim edecekleri listelerin hazırlıkları devam ederken Millet İttifakı’nı oluşturan İyi Parti dışındaki Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin CHP listelerinden seçime girmesi kararlaştırıldı. Ortak liste çıkartma konusunda anlaşmaya varılırken, ittifak içinde yer alan İyi Parti ise birçok ilde kendi listesiyle seçimlere katılma karar aldı. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti 41 ilde aday gösterecek. Onun dışında kalan illerde seçilecek yerden 4 partiye CHP listesinde seçilecek yerden kontenjan ayrılacak. Dört parti bu şekilde hem Türkiye genelindeki oy oranını görecek hem de CHP kontenjanı ile meclise girmeyi garantilemiş olacak.
 
DEMOKRAT PARTİLİLERİ HEYECAN SARDI
 
Demokrat Parti’ye de 4 milletvekilliği için kontenjan verildiği edinilen bilgiler arasında yer alırken, bu gelişme parti tabanında heyecana yol açtı. Afyonşehir’e ulaşan DP’liler, Dinar merkezli olarak geniş bir hinterlantta hatırı sayılır birisi olan ve önemli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerini sürdüren Veysel Topçu’nun ‘seçilecek yerden’ listeye alınmasını istediler. Topçu’yu milletvekili adaylığı listesinde görmek istediklerini söyleyen DP’liler, “Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın en büyük yardımcılarından birisi olacağına inandığımız Veysel Topçu’nun, listenin seçilecek yerinden aday gösterilmesi partimizi sadece Afyon’da değil, Ege Bölgesinde de hareketlendirecektir” yorumunda bulundular.
 
VEYSEL TOPÇU KİMDİR?
 
Dinar’ın Akgün Köyünde 1982’de doğdu. Bitirdiği üniversitelere bir yenisini eklemek için Anadolu Üniversitesi ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim görüyor.  Dinar Ziraat Odası Meclis Başkanı, Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı, Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Üyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 6. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Dinar Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı, Dinar Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Müteşebbis Heyeti Üyesi, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başdanışmanı görevlerini sürdüren Veysel Topçu, evli ve üç çocuk babası.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum