phishing

Vefalı Eller Vatandaşların Yüzünü güldürdü

Vefalı Eller Vatandaşların Yüzünü güldürdü

Vefalı Eller Vatandaşların Yüzünü güldürdü
03 Haziran 2020 - 11:32


 
Valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek grupları, koronavirüsle mücadele sürecinde büyük vefa örneği göstererek, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların emekli maaşından gıdaya, ilaçtan hijyen malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını temin etti.
 
 Koronavirüs tedbirleri kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını karşılamak için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturuldu. 22 Mart’ta faaliyetlerine başlayan vefa destek grupları 65 yaş ve üstü vatandaşlarla, kronik rahatsızlığı bulananların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. 112, 155, 156 ve diğer numaralar üzerinden ihtiyaçlarını bildiren bu kapsamdaki vatandaşlarımızın talepleri polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli, öğretmen, din görevlileri gibi kamu çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri tarafından anında karşılanarak evlerine ulaştırılıyor.
 
Afyonkarahisar’da da vefalı eller gelen talepler doğrultusunda ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor. 72 günlük süreçte gelen tüm talepleri tek tek yerine getiren ekipler, zor dönemde vatandaşların yardımına koşuyor. Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde il genelinde bugüne kadar toplamda 2 bin 857 personel görevlendirildi. Doğrudan başvuru ve çağrı merkezi aracılığıyla toplamda 504 bin 63 talep alındı. İl genelinde ziyaret edilen hane sayısı 44 bin 998 oldu.
 
Vefa Destek Grubu aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplamda 15.498.626,32 TL nakdi yardım ulaştırıldı. Vatandaşlara ulaşan ayni yardım miktarı ise 303.415.89 TL oldu. Alınan tedbirler kapsamında vatandaşların hijyen kurallarını sağlayabilmeleri ve kendilerini koruyabilmeleri için haneler ziyaret edilerek toplamda 33.670 kolonya ve maske teslim edildi.
 
Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına aralıksız devam ediyor. gelen talepler tek tek not ediliyor ve temin edilen ihtiyaçlar adreslerine ulaştırılıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum