phishing

AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu Üyelerinden Büyük Başarı

AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu Üyelerinden Büyük Başarı

AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu Üyelerinden Büyük Başarı
03 Haziran 2020 - 11:34


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Havacılık ve RC Araç Topluluğu takımları, 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na katılmaya hak kazandı.
5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında gerçekleştirilen ön değerlendirmeler sonunda AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu üyelerinin oluşturduğu İrtifa, K.A.O.S., AKÜ Flytech ve Kocatepe UAV takımlarının başvuruları kabul edildi. Takımların sunduğu kavramsal tasarım raporlarının değerlendirilmesi sonrası 70 üstü puan alan K.A.O.S. ve AKÜ Flytech takımları ise 8 bin TL İnsansız Hava Aracı (İHA) geliştirme desteği almaya hak kazandı.
 
Yarışma hakkında
 
Aldıkları destekle İHA’larını geliştirecek olan takımlar, detaylı tasarım raporları ve uçuş videolarını hazırlayarak yarışmanın son aşamasına başvuracaklar. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göleti’nde 15-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmada, her bir kategoride birincilere 30 bin TL, ikincilere 20 bin TL ve üçüncülere 15 bin TL ödül verilecek. Ayrıca her bir kategoride TUSAŞ Özel Ödülü olarak 12 bin TL ve staj ödülü verilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum