phishing

Türkiye'den Afganistan'daki terör saldırısına kınama

Türkiye'den Afganistan'daki terör saldırısına kınama

Türkiye'den Afganistan'daki terör saldırısına kınama
13 Mayıs 2020 - 00:26


 
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da bir cenaze töreni ile hastaneyi hedef alan iki terör saldırısını kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir hastane ile Nangarhar vilayetinde bir cenaze törenine bu sabah düzenlenen terör saldırıları sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Mübarek ramazan ayında ve Kovid-19 salgınının etkilerinin yoğun biçimde hissedildiği bu dönemde, sivilleri ve içerisinde yenidoğan ünitesi de bulunan bir hastaneyi hedef alan bu alçakça saldırıları kınıyoruz." ifadesi yer aldı.
Açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa dilekleri iletildi.
Amerikanın sesi adlı internet sitesinde yer alan habere göre ise ;
Afganistan’ın başkenti Kabil’de polis kılığına girmiş silahlı kişiler bir hastaneye saldırdı. Sınır Tanımayan Doktorlar kuruluşunun işlettiği anne sağlığı kliniğinde, aralarında yeni doğan iki bebeğin de bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti.
Aynı gün ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde bir polis yetkilisinin cenazesi intihar bombacısının hedefi oldu. Hükümet yetkilileriyle meclis üyelerinin de katıldığı cenazede en az 24 kişi öldü, 68 kişiyse yaralandı. Yetkililer ölü sayısının artabileceğini bildirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum