phishing

Türkiye – Çin arasındaki ticaret artacak

Türkiye – Çin arasındaki ticaret artacak

Türkiye – Çin arasındaki ticaret artacak
26 Mayıs 2020 - 01:17


DEİK Asya-Pasifik İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, Xinhua ajansına konuştu ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaretin artacağını söyledi. Kuşak Yol trenlerinin ticareti artırması bekleniyor
Kovid-19’a rağmen Çin ile Türkiye arasında ticaretteki aksaklıklar kısa sürdü. Çin’in Kuşak Yol trenleri, haftalardır Türkiye’ye otomotiv parçaları ve elektronik ürünleri gibi malzemeleri taşıyor. Bu yıl Türkiye’den ihracat trenleri de Çin’e hareket etmeye başlayacak.
 
PANDEMİDE DURMADI
DEİK Asya-Pasifik İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, Xinhua ajansına konuştu: “Korona günlerinde de iki ülke arasındaki ticaret durmadı. Türkiye’den gıda ihracatının yakında artmasını bekliyoruz.” dedi. 2018 yılında 23 milyar doları geçen iki ülke arasındaki ticaret geçen yıl ise 21 milyar dolardı.
 
Xİ’AN KÖSEKÖY ROTASI
Maersk firmasının Xi’an kentinden İzmit’e her başlattığı Kuşak Yol trenlerinin ticareti artırması bekleniyor. Trenler her Perşembe Xi’an’dan kalkacak, 13-16 günde de İzmit’te olacak Austrian Federal Railways’e bağlı ÖBB Rail Cargo Group da Xi’an – Köseköy tren seferlerine başladı.
 
SÜT MÜJDESİ
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’den Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engellerin kalktığını açıkladı. 6 milyar $ ile dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından olan Çin pazarına 54 Türk firmasının girmesine izin verildi.
Kaynak :Cinhaber.net
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum