CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi verdi.
7 Ekim 2011 tarihinde temel atma töreni gerçekleşen Afyonkarahisar Spor Kompleksi inşaatı devam ettiğini bildiren Toptaş, “Temel atma töreni öncesi yapmış olduğunuz açıklamalarda Afyonkarahisar’ın; termal turizmin yanı sıra spor turizmi için önemli olduğu ve burada uluslar arası spor müsabakalarının yapılabileceği açıklanmıştır. Projede; 15 Bin kişilik stadyum,500-1000-3000 kişilik Kapalı spor salonları,Tenis kortu,Su kayak tesisi,Yarı olimpik yüzme havuzu,Kamp eğitim merkezi,2 adet açık tenis kortu,2 adet Portatif tribün,Atletizm sahası,8 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası,2 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası,2 li soyunma odası,bir adet lojman ve idari hizmet binası bulunmaktaydı. Spor Kompleksi ihale şart namesinde belirtildiği gibi TOKİ tarafından 19 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanacağı açıklanmıştır.” Dedi.
TOPTAŞ EKSİKLERİ SORDU
Toptaş’ın verdiği soru önergesinde şu soruları sordu: “1-Afyonkarahisar Spor Kompleksi projesinde açıklandıktan sonra projede değişiklik yapılmış mıdır?
2-Spor Kompleksi projesinde bulunan Yüzme havuzu, 3000 ile 5000 kişilik kapalı spor salonları projelerinin iptal edildiği iddiaları doğru mudur?
3-Kapalı Salonların boy ve yükseklik ölçüleri Uluslar arası müsabaka yapılan salonlarla aynı mesafede midir? Yapılan kapalı salonların ölçülerini açıklar mısınız?
4-Mevcut Atatürk Stadyumunda Gençlik Merkezi bulunmaktadır.Yeni yapılan Spor Kompleksi alanında Gençlik Merkezi bulunmadığına göre farklı bir yere Gençlik Merkezi yapılmasını düşünüyor musunuz?
5- Bakanlığınız,temeli atılan Spor Kompleksinde eksikler tespit etmiş midir?Tespit edilmişse bu eksiklikler nelerdir,eksiklikler konusunda ne düşünülmektedir?”



YORUMLAR