phishing

Toplu sözleşmelerde mutabakat sağlanamadı

Toplu sözleşmelerde mutabakat sağlanamadı

Toplu sözleşmelerde mutabakat sağlanamadı
21 Ağustos 2019 - 16:42

 
 
Hükümetle memur sendikaları arasında devam etmekte olan toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakat sağlanamadı.
 
Konuyu sosyal medya hesabından değerlendiren Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan;
 
Bugün itibari ile kamu işveren heyeti ile yürütülen süreç mutabakatsızlıkla tamamlanmıştır. Ancak toplu sözleşme süreci tamamlanmamıştır.
 
Kamu görevlilerinin beklentileri, ekonominin yaşanan sonuçları ve ülke gerçekleri doğrultusunda hazırladığımız makul tekliflerimize karşılık olarak kamu işveren heyeti tarafından masaya getirilen 2 teklifi kabul etmedik. Bundan sonraki süreci hakem heyeti belirleyecek.
 
Süreç içerisinde tüm kamuoyu tarafından da görüldü ki kamu işveren heyeti süreci iyi yönetememiş, emeğin değerini karşılayamayan kabul edilemez teklifler ile masayı çözümün adresi olmaktan çıkarıp düğümün odağı haline getirmiştir.
 
Gelinen noktada, Memur-Sen olarak süreci sonuna kadar iyi niyetle yönetmenin ve kamu çalışanları lehine imza atmak için masayı sonuna kadar işletebilmenin mücadelesini vererek masada olan, emeğin hak ettiği değeri görmesi için verilen toplu sözleşme mücadelesinde; özverili, gayretli, ayakları yere basan, sağlam ve onurlu bir mücadelenin emek verenlerine, alın teri dökenlerine başta Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın olmak üzere teşekkür ediyorum.
 
Mücadeleye devam.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum