phishing

TİKA Ramazan’da da Arakanlı Mültecilerin Yanında

TİKA Ramazan’da da Arakanlı Mültecilerin Yanında

TİKA Ramazan’da da Arakanlı Mültecilerin Yanında
09 Mayıs 2020 - 01:21


   
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş’teki kamplarda hayatını sürdüren Arakanlı Mültecilere 5.000 adet temel gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleri dağıtıldı.
 
TİKA kesintisiz olarak Arakanlı Müslüman Mültecilerin yaşadığı kamplarda birçok insani yardım faaliyetlerine devam ediyor. TİKA, Ramazan ayının başında 5.000 adet temizlik malzemeleri dağıttıktan sonra bu hafta içinde on çeşit gıda malzemesi bulunan 5.000 koliyi (70 ton) ihtiyaç sahiplerine dağıttı. TİKA çalışanları yaşlı ve hastaların evlerine gıda kolilerini bizzat taşıyarak teslim etti. TİKA görevlilerinden gıda kolilerini teslim alan Arakanlılar, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.
 
Myanmar’ın Rakhine eyaletinde yüzyıllardır yaşayan Arakanlı Müslümanlar, 1947’de Myanmar’ın bağımsız olmasıyla beraber ayrımcılığa maruz kalmaya başladılar ve bu baskılar 25 Ağustos 2017’de en üst düzeye ulaşmıştı. Birleşmiş Milletlere (BM) göre, ağustos 2017'den sonra Arakan'daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınanların sayısı 900 bine ulaştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayımladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtladı. Bu insanlık dramının çıktığı tarihte TİKA bölgede acil mutfak kurarak gelen mültecilere günlük yaklaşık 30.000 adet sıcak yemek dağıttı. Hanımefendi Emine Erdoğan 07 Eylül 2017’de Arakanlıların kamplarını ziyaret etmişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum