phishing

TİKA'dan Dünya Engelliler Günü'nde Çadlı Engellilere Eğitim ve Malzeme Desteği

TİKA'dan Dünya Engelliler Günü'nde Çadlı Engellilere Eğitim ve Malzeme Desteği

04 Aralık 2020 - 20:54 - Güncelleme: 04 Aralık 2020 - 21:20


   
 
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çad'ın Başkenti Encemine’de, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 25 fiziksel engelliye verilen 5 haftalık "Deri İşleme ve Ayakkabı Tamir Eğitimi" sonrası, tekerlekli sandalye ile deri işleme ve ayakkabı tamir malzemeleri seti hediye edildi.
 
TİKA Encemine Program Koordinasyon Ofisi, Çad Kadın ve Çocukları Koruma Bakanlığı ve Engelli Dernekleri ile organize edilen "Uluslararası Engelliler Günü" kutlama törenine Çad Kadın ve Çocukları Koruma Bakanı Amina Priscille Longoh, T.C. Çad Büyükelçisi Kemal Kaygısız, TİKA Çad Koordinatörü Melih Mücahid Ateş ve birçok yerel yetkili katıldı.
 
Çad Kadın Bakanı Amina Priscille Longoh, törende yaptığı konuşmada, "Her alanda yakın iş birliği yapan Türkiye Cumhuriyetine ve TİKA'ya teşekkür ediyorum." dedi.
 
TİKA Koordinatörü Melih Mücahid Ateş ise yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Encemine’de daha önceden 25 fiziksel engelliye "Deri İşleme ve Ayakkabı Tamir Eğitimi" verdiklerini, 5 haftalık eğitimi tamamlayan katılımcılara engelli arabaları ile deri işleme ve ayakkabı tamir malzemeleri seti hediye ettiklerini söyledi.
 
Ateş, projeyle engellilerin sosyal hayata katılmalarının yanı sıra meslek sahibi olmaları ve üretime katkı sunmalarının amaçlandığını belirterek, kalkınma için mesleki eğitim projelerine büyük önem verdiklerini ifade etti.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum