phishing

TBL’de Afyon Belediye Basket rakibine acımadı ama şampiyonluk da hayal oldu

TBL’de Afyon Belediye Basket rakibine acımadı ama şampiyonluk da hayal oldu

TBL’de Afyon Belediye Basket rakibine acımadı ama şampiyonluk da hayal oldu
02 Nisan 2018 - 00:15 - Güncelleme: 02 Nisan 2018 - 02:02

TBL 30 haftada oynanan karşılaşmlara sonucu Türk Telekom Rakibi Konya Selçuklı Belediyesi spor'u yenerek TBL deki şampiyonluğunu ilan etti.

Salt şampiyon olmak için kurulan ve yüksek rakkamlarla oyuncu transferi yapan Afyon Belediye Basketbol takımı ligi 3.sırada devam ettiriyor.

TBL'de 30. haftada alınan sonuçların ardından Şampiyonluğunu ilan eden Afyon belediye Basketbol tamında ise şampiyonluk hayalleri başka bahara kaldı.

TBL 30. haftasında evinde Samsun'u konuk eden Temsilcimiz Afyon Belediye Basket karşılaşmadan 92-68 skorla rahat bir şekilde galip ayrıldı. Temsilcimiz Afyon Belediye Basket, özellikle son haftalarda sürpriz mağlubiyetler alsa da bu hafta hem aldıkları galibiyetle hem de gösterdikleri iyi performansla önemli iyileşme gösterdiler. Düşme hattındaki takımlardan biri olan Samsun da ise bu mağlubiyetle işler daha da zorlaştı.

Temsilcimiz Afyon Belediye Basket, karşılaşmaya İbrahim Yıldırım ve Jacob Pullen ile iyi başladı. Yaptıkları iyi savunmayla da pota altını rakibine karartarak onları dış atışa zorladılar. Samsun, arka arkaya kaydettikleri üçlükleri skorda gelmesini bilse de Samsun cevap vermekte gecikmedi. Çeyreğin kalan dakikalarında yabancılarıyla ritm bularak oyuna dahil olmaya çalışsalar da Temsilcimiz Afyon Belediye Basket kısa sürede farkı açtı. İlk çeyrek 27-17 Temsilcimiz Afyon Belediye Basket 'in üstünlüğüyle tamamlandı.

 

İkinci çeyrek skor anlamında iki taraf içinde durgun başladı. Dışardan yüzdeli oynayan Temsilcimiz Afyon Belediye Basket, farkı çift hanelerde tutmakta zorlanmıyordu. Yabancılarıyla bir ritm yakalamaya çalışsa da başarılı olamayan Samsun, farkın 13'e çıkmasıyla molaya gitmek zorunda kaldı (39-26). Moladan sonraki 3 hücumdan da eli boş dönen Samsun, Uluğ Kaçaniku, 4. hücumda basketi kaydetti. İkinci çeyrek 50-36 Temsilcimiz Afyon Belediye Basket 'in farklı üstünlüğüyle tamamlandı.

 

Üçüncü çeyrek boyalı alandan karşılıklı basketlerle başladı. Farkın etkisiyle oyundan düşmeye başlayan Samsun'da bu dakikalarda bireysel performanslar öne çıkmaya başladı. Yabancıları ve Uluğ Kaçaniku ile çeyreğin ilk yarısını iyi geçiren Samsun farkı tek hanelere çekti (57-48). 14-0 seriyle cevap veren Temsilcimiz Afyon Belediye Basket, farkı tekrar istedikleri noktaya çıkarmayı başardılar. Üçüncü çeyrek 71-51 Afyon'un farklı üstünlüğüyle geçildi.

 

Temsilcimiz Afyon Belediye Basket son çeyreğe de yakaladığı ritmi devam ettirerek başladı. 10-0 seriyle skoru 81-51 getirerek adeta erkenden fişi çekmiş oldu. 13-0 seriyle Samsun cevap verse de farkın çok açılmasından dolayı maça ortak olmayı başaramadı. Çeyreğin sonunda arka araya 3 üçlük isabet ettiren Temsilcimiz Afyon Belediye Basket rakibinden iyice uzaklaştı ve karşılaşmayı 92-68 kazandı

Karşılaşmayı Temsilcimiz Afyon Belediye Basket 'da İbrahim Yıldırım 5/5 iki sayı isabetiyle toplamda 18 sayıyla, Jacob Pullen ve Ogün Sevinç ikilisi 13'er sayıyla ve Hadi Özdemir 12 sayıyla tamamlayarak galibiyette önemli pay sahibi oldular. Yalova da ise karşılaşmayı Taylor 22 sayı, Uluğ Kaçaiku ve Hopkins is 10'ar sayıyla tamamladılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum