phishing

Tarımsal İşletmelerde elektrik indiriminden yararlanacaklar belirlendi İşte o işletmeler

Tarımsal İşletmelerde elektrik indiriminden yararlanacaklar belirlendi İşte o işletmeler

Tarımsal İşletmelerde elektrik indiriminden yararlanacaklar belirlendi İşte o işletmeler
24 Mart 2019 - 15:14


 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçilere elektrik tüketiminde yüzde 12 indirim sağlayacakları müjdesi için EPDK harekete geçti.
14 Mart 2019 tarihli ve 30714 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, Enerji Piyasa Düzenleme Kurumunun Kurul kararı gereğince Tarım ve Orman Bakanlığından belgeli tesislerde elektrik indirimi uygulaması başlayacak.
Yayınlanan EPDK kararı göre, Süt toplama merkezleri, büyükbaş besi işletmeleri, büyükbaş süt işletmeleri, küçükbaş işletmeleri, etlik tavuk kümesi, yumurtacı tavuk kümesi, damızlık kümesi, kuluçkahane işletmeleri ve seralar da indirimli elektrik tarife kullanımından faydalanabilecekler.
ÇİFTÇİYE ELEKTRİKTE YÜZDE 12 İNDİRİM
Bakan Dönmez, Gaziantep’te yaptığı bir konuşmada Tarımsal işletmeleri de elektrik indirimi uygulayacaklarını bildirmişti.Bakan Dönmez Konuşmasında;”Bir diğer müjdemiz de elektrik tarifeleriyle ilgili. Tarımsal sulama yapan çiftçilerimiz elektrik kullanımında daha ucuz imkanlardan elektrik alma hakkına sahiptiler. Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Çalışın, tarım ve hayvancılıkta diğer alanlarda faaliyet gösteren elektrik tüketen müşterilerinde aynı gruba alın dedi. Çalıştık ve bunu yapabiliriz. Sadece tarımsal sulamada değil, diğer faaliyetlerde de uğraşan çiftçi kardeşlerimiz de aynı tarifeden yararlanacaklar. Yaklaşık yüzde 12 civarında bir indirimle en kısa sürede yararlanmaya başlayacaklar." Dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine gerekli çalışmayı başlattıklarını müjdeleyen Bakan Dönmez’in sözlerinden sonra gerekli çalışmayı tamamlayan bakanlık bürokratları indirimden faydalanacak işletmeleri ve şartlarını da belirledi.
14 Mart 2019 tarihli ve 30714 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, Enerji Piyasa Düzenleme Kurumunun Kurul kararı gereğince, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden alınan belge kapsamında faaliyette bulunan süt toplama merkezleri, büyükbaş besi işletmeleri, büyükbaş süt işletmeleri, küçükbaş işletmeleri, etlik tavuk kümesi, yumurtacı tavuk kümesi, damızlık kümesi, kuluçkahane işletmeleri ve seralarda indirimli elektrik tarife kullanımından faydalanabilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum