phishing

Afyonkarahisar’da Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

Afyonkarahisar’da Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

Afyonkarahisar’da Su Ürünleri Av Yasağı Başladı
24 Mart 2019 - 15:13


 
Afyonkarahisar’da Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali (akarsular hariç) avcılığı 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında yasaklandı.
Afyonkarahisar’da Ticari Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve Amatör Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümleri gereğince,Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali (akarsular hariç) avcılığı 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında yasaklandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Afyonkarahisar İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali’nin belirtilen tarih aralığında avcılığı, satışı ve nakli yasak olduğu bildirildi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Afyonkarahisar İl Müdürü İbrahim Acar; "15 Mart-15 Haziran arası İlimizde uygulanan su ürünleri av yasak dönemine girmiş bulunmaktayız. Yasak dönem boyunca gerek amatör balıkçılarımız gerekse ticari balıkçılarımızın getirilen yasaklara uyması İlimizde bulunan su ürünleri stoklarının varlıklarını devam ettirmeleri ve üreme şansı verilebilmesi için son derece önemlidir. Bu sebeple vatandaşlarımızın yasak dönemde şahit oldukları yasa dışı avcılığı; kolluk kuvvetleri ve İl Müdürlüğümüze bildirmeleri sürdürülebilir balıkçılık için büyük önem arz etmektedir" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum