phishing

Şuhut’ta Şuhut Anadolu Lisesi Tarafından Dağıtılan Sertifikalara Esnaftan Tepki

Şuhut’ta Şuhut Anadolu Lisesi Tarafından Dağıtılan Sertifikalara Esnaftan Tepki

Şuhut’ta Şuhut Anadolu Lisesi Tarafından Dağıtılan Sertifikalara Esnaftan Tepki
23 Kasım 2018 - 14:51 - Güncelleme: 23 Kasım 2018 - 14:55

 

 

Şuhut’ta Şuhut Anadolu Lisesi tarafından yapıldığı iddia edilen dürüst esnaf projesine tepkiler devam ediyor.

Şuhut Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrencinin okul müdürü Halit Çalış ve öğretmenleri Erkan Göktaş gözetiminde yaptıkları iddia edilen projeye Şuhut esnafından tepkiler devam ediyor.

Projenin kriterlerinin ne olduğu, hangi şartlar dahilinde bu dürüst esnafın belirlendiği ve dağıtılan sertifikaların dağıtımındaki şartların neler olduğu merak konusu oldu.

Şuhut’ta bulunan esnaflar;” bu ne demek oluyor, yani onlar dürüstte biz değil miyiz?” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Haber detayında yer alan ;  ” Şuhut Anadolu Lisesinden yapılan açıklamada, proje kapsamında dağıtılan sertifikaların temsili olduğu ve tüm esnaflara dağıtılmasının mümkün olmadığı belirtildi.” Denilen açıklamada temsili esnafların hangi kriterlere göre belirlendiği ise merak konusu oldu.

Konunun tepkilere neden olmasından sonra yaşanan olayda ilçe kaymakamlığı ve afyonkarahisar valiliğinin nasıl bir tavır takınacağı isemerakkonusu oldu.

 

 

HABER MEDYAYA NASIL YANSIDI

 

Öğrenciler ''Dürüst Esnaf'' sertifikası dağıttı

Şuhut Anadolu Lisesi öğrencileri, ’’Dürüst Esnaf’’ projesi kapsamında ilçe esnafını ziyaret ederek sertifikalarını takdim ettiler.

A-EKİP projesinin Aralık ayı konusu ’’Dürüst, adil olma ve kul hakkı’’ idi. Proje kapsamında amacın, konu başlığına dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak olduğu belirtildi. Şuhut Anadolu Lisesi öğrencileri hazırlamış oldukları dürüst esnaf sertifikalarını ilçe merkez esnaflarını ziyaret ederek kendi elleriyle takdim ettiler. Şuhut Anadolu Lisesinden yapılan açıklamada, proje kapsamında dağıtılan sertifikaların temsili olduğu ve tüm esnaflara dağıtılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Şuhut Anadolu Lisesi 10 D sınıfı öğrencisi Hanife Sultancan, konu ile ilgili açıklamalarında, ’’Köklü bir tarihe dayanan ahi geleneğinin günümüz temsilcileri esnaflarımıza hazırladığımız dürüst esnaf sertifikalarımızı dağıttık. Biliyoruz ki ahilik dürüstlük, adaletli olmak ve yardımlaşmadır. Bizlerde bu geleneğin sürmesi adına Şuhut Anadolu Lisesi öğrencileri olarak böyle bir proje gerçekleştirdik. Uygulamada amacımız bilinç oluşturmak değerlerimize sahip çıkmaktır. Bizlerde bu amaca hizmet etmek adına uygulamamızı arkadaşlarımız ile beraber gerçekleştirdik’’ dedi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ahmet ataş
    5 yıl önce
    bir dini cemaatin ne tabi bir yöneticinin sadece kendi cemaatine dahil olan üyelere veriliyor ve o desteğiyle dağıtıldığı şuhut tarafından biliniyor .. okul müdürü cemaate tabi barla gurubundan paylaşımlarına bakın anlarsınız ..