phishing

CHP İl Başkanı Ercan : İYİ Parti ile ittifak çalışmamız var

CHP İl Başkanı Ercan : İYİ Parti ile ittifak çalışmamız var

CHP İl Başkanı Ercan : İYİ Parti ile ittifak çalışmamız var
23 Kasım 2018 - 17:52

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, İYİ Parti ile ittifak çalışması içerisinde olduklarını söyleyerek, “Afyonkarahisar’da AKP’nin kurulduğu ilde AKP’nin Belediyesini elinden alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlendiği haftalık basın toplantısında gündemini değerlendirdi.

DEMOKRASİ GERİYE GİDİYOR

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, 2018 yılının acılar ve sevinçlerle geride bırakıldığını söyledi. Bir yıl boyunca iyi ve kötü günlerin yaşandığını belirten Ercan, “Bilindiği üzere 2018 yılına siyaseten damga vuran en önemli konu 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Milletvekili Genel Seçimleri idi. Bu seçimler sonuçları itibariyle tartışılır. Millet İttifakının ortak adayı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti. Bu kazanç Türkiye’ye iyilikler mi getirdi, biz bunun iyilikler getirdiğini düşünmüyoruz. Çünkü 100 yılı yakın süredir parlamenter sisteme entegre olma durumumuz vardı. Halkımız bunu çok sevmişti. Şimdi demokrasiyi daha ileri götüreceğimize daha geriye gitmektedir. Tek adam rejimine hepimiz tabi olmaktayız.” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE MAKÛS TARİHİ YENECEĞİZ

Demokrasinin özgürlüklerle ve insanların eşit olduğu bir rejim anlamına geldiğini belirten Ercan, son günlerde sanat camiasına, basına, ana muhalefet ve muhalefet başta olmak üzere herkese yapıldığını iddia ettiği saldırıların demokrasinin güzelliğini daha iyi anlattığını savundu. Ercan, “Çünkü bu değerlerimizi kaybediyoruz. Tek adam ne derse o oluyor. Basın ve sanatçılar üzerinde kendisi gibi düşünmeyen herkes, muhalif olan herkes maalesef vatan haini, terörist oluyor. Demokrasisi gelişmeyen ülkelerde ülke de gelişmez. Daima geriye gider. Önümüzde ki yerel seçimlerde inşallah bu makûs tarihi yeneceğiz.” diye konuştu.

İSMET İNÖNÜ LOZAN KAHRAMANIDIR

Nevzat Ercan, 25 Aralık tarihinde CHP’nin ikinci adamı olarak tanımladıkları Garp Cephesi Komutanı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 45’İnci yıldönümü andıklarını söyledi. İnönü’nün bugünkü iktidar ve bazı çevrelerce devamlı karalandığını kaydeden Ercan, “İsmet İnönü bugünkü iktidar ve bazı çevrelerce daima karalanmıştır. İsmet İnönü bu vatan için çok önemlidir. İnönü, bu vatanın kurulmasında, demokrasinin yeşermesinde önem taşıyan bir isim olmasına rağmen karalanmaktadır. İnönü, yandaş medya dediğimiz medya aracılığıyla Atatürk’e saldıramayanların saldırdığı bir meta olmuştur. İsmet İnönü Türkiye’de savaşı da görmüş acıyı da görmüş savaş sırasında evladını kaybetmesine rağmen memleketine gidemeyip her türlü acıyı gören, Osmanlı’nın son dönemde ki sıkıntılarını bilen bir insandır. İsmet İnönü Lozan kahramanıdır. Biz İsmet İnönü’yü sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

BİR CÜMLE BİZİ TALİMATLI SAVCILARIN KARŞISINA ÇIKARABİLİR

Demokrasinin olmazsa olmazları arasında saydıkları düşünce özgürlüğünden taviz vermek istemediklerini vurgulayan Ercan şunları söyledi:

“Basın toplantılarımızda dahi çok dikkatli dil kullanmaya çalışıyoruz. Ağzımızdan çıkacak bir kelime bir cümle bizi her an talimatlı Cumhuriyet Savcılarının karşısına çıkarabilir. Bu ana muhalefet partisi olarak bizim için, diğer muhalefet partileri için ve sanatçısından gazetecisine kadar herkesin başına gelebilir. Türkiye özgürlükler ülkesi değil. Türkiye artık istediğini konuşan bir Türkiye değil. Bunun yolu inşallah 31 Mart tarihinde ki yerel seçimlerde saltana son vermenin yoludur.”

ÜLKE ZORDA MEDYA GÜLİSTANLIK GÖSTERİYOR

Ercan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Halk balık hafızalı oldu. İŞKUR Müdürü diyor ki, ‘O kadar işçi müracaatı oldu ki bir milyon 250 bin başvuru alıp rekor kırdık’ diyor. Ama Türkiye de ki işsiz sayısından bahsetmiyor. Geçen haftaki basın toplantımızda söylemiştim işsizlik oranı yüzde 21,6’ya ulaşmıştır. 100 üniversiteliden 29’u işsizdir. İşsizlik demek bunalım demek, depresyon demek, ailelere yük demektir. Halkımız bunalmış durumda. Kredi borçlarını ödeyemiyor. Çiftçinin hali perişandır. Ülke zorda bir medya var ülke güllük gülistanlıkmış gibi gösteriyor. Biz gücümüz yettikçe anlatmaya çalışıyoruz. Yerel seçimler döneminde de bunları adaylarımızla ve bizzat kendimiz anlatacağız.”

EN İYİ ADAYLARI ÇIKARTACAĞIZ

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde her belde de, ilçe de özellikle iyi adayların seçim kazanmaları için çaba sarf ettiklerini söyleyen Ercan şu ifadeleri kullandı:

“Bizi iktidardan kurtarabilecek adaylar üzerinde duruyoruz. Örneğin Sultandağı ilçemizde olduğu gibi fevkalade yöresinde sevilen sayılan adaylarla bu işi götüreceğiz. Diğer ilçelerde de aynı hassasiyeti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Açıklanmayan 5-6 ilçemiz var. Oralarda da en iyisini yapacağız. Bir aday gösterelim de kim olursa olsun düşüncesinde değiliz. En iyi adayları çıkartacağız. İYİ Parti ile ittifak çalışmamız var. Millet ittifakında olduğu gibi son aşamaya geldi. Bunu da inşallah en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Artık birkaç konu kaldı onu da kendi aramızda hallettikten sonra Afyonkarahisar’da AKP’nin kurulduğu ilde AKP’nin Belediyesini elinden alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu kimle alacaksak biz onunla yapacağız. Elimizden gelen özveriyi bu konuda gösteriyoruz.”

MİLYONLAR AÇLIK SINIRINDA YAŞAMAYA MAHKUM EDİLDİ

Asgari ücrete yapılan zammı değerlendiren Ercan, "Çiftçi tarlasını ekemez hale gelmiş; ekim gübresini atamadı. Tarım Bakanı çıkıp 'Paramız var ki tarım ürünlerini ithal ediyoruz' diyebiliyor. Bu açıkça milletle eğlenmektir. Açlık sınırı bin 943 TL. Bugün belirlenen asgari ücretle milyonlar açlık sınırında yaşamaya mahkum edildi. Açlık sınırının bin 943 TL olduğu bir ülkede, 2 bin 20 TL’lik ücret insafsızlıktır. Enflasyon oranının yüzde 25.50’leri gördüğü, açlık sınırının 2.000 TL’yi aştığı, soğanın altın kadar pahalandığı ülkemizde bu ücret asgari geçim ücreti olabilir mi? Aylık elektrik, doğalgaz ve su faturalarının 500 TL’yi geçtiği, bir kurşun kalemin 2,5 TL olduğu, peynirin, yumurtanın adeta lüks olduğu sofralar için bu ücret asgari geçim ücreti olabilir mi? AB genelinde asgari ücretler; Hollanda’da 1.430 Euro, Almanya’da 1.102 Euro, Fransa’da 1386 Euro iken ülkemiz de asgari ücret 336 Euro olarak belirlendi. Sürekli olarak dünyanın gelişen en iyi ekonomisi olduğumuz naralarının ne kadar boş bir söz olduğu işçilere layık görülen bu ücret ile bir kez daha açığa çıkmıştır. İktidar lüks makam arabalarından, paha biçilmez makam odalarından, adını bile bilemediğimiz kilosu 1000 TL’yi bulan meyvelerden vazgeçmemiş, Cumhurbaşkanın maaşı 76 bin TL olduğu ülkede asgari ücret 2.020 TL olmuştur. Açıklanan asgari ücretle AKP, işçilere adeta ‘benim keyfim yerinde olsun da siz nasıl yaşarsanız yaşayın’ demiştir.” dedi.

HALKIN BELEDİYECİLİĞİNDE RANTLAR YANDAŞA DEĞİL HALKA DAĞITILIR

Ercan sözlerine şöyle devam etti:

"Belediye Başkanı belde halkına eşit hizmet götürür. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapılır. Halkın Belediyeciliğinde, vatandaşına, seçmenine hesap vermek onurlu bir görev kabul edilir. Halkın Belediyeciliğinde, kent rantları yandaşa değil, rantı oluşturan bölge halkına hakça dağıtılır. Halkın Belediyeciliğinde, yeşil alanları korumak, çocuklarımıza, yaşlılarımıza yeşil mekanlar sunmak, onları doğayla buluşturmak esastır. Halkın Belediyeciliğinde, aslolan mutlu, huzurlu insanların yaşadığı kentler inşa etmektir. Halkın Belediyeciliğinde, kentte yaşayanlar ile kırsalda yaşayanlar arasında ekonomik ve sosyal işbirliğini sağlamak ve üretim kooperatifleriyle işbirliği yapmak esastır. Halkın Belediyeciliğinde, sadece kentte yaşayan insanlara değil, diğer canlılara da saygı göstermek, onların yaşam haklarını korumak ve savunmak esastır. Halkın Belediyeciliğinde, kenti; kültür, sanat ve spor dünyası ile buluşturmak, birlikte yaşama kültürünü kurumsallaştırmak esastır."

SULTANDAĞI ÖRGÜTÜ DE TOPLANTIYA KATILDI

Basın toplantısı CHP İl Başkanı Nevzat Ercan soruları cevaplandırması ile tamamlandı. Toplantıda; CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, CHP Sultandağı İlçe Başkanı Ali Rıza Yılmaz, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, CHP Sultandağı İl Genel Meclisi Üye Adayı İsmehan Nergis, İl Genel Meclisi Üye Adayı Tansel, CHP Yeşilçiftlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Sakal, Dereçine Belediye Başkan Adayı Ömer Yıldız hazır bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum