phishing

Sözleşmeli öğretmenler tanışma toplantısı yapıldı

Sözleşmeli öğretmenler tanışma toplantısı yapıldı

Sözleşmeli öğretmenler tanışma toplantısı yapıldı
01 Ocak 2020 - 13:54

 
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube; Sözleşmeli Öğretmenlerle, Tanışma Programında bir araya geldi
.
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Emir Murat Özdilek Uygulama Otelinde sözleşmeli öğretmenlerle tanışma programı gerçekleştirdi.
Program, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN ve Yönetim Kurulu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mevlüt Çınar, Musa Dinçgez, Milli Eğitim Şube Müdürleri Gürbüz Bıdık, Mustafa Koçak, Hikmet Tuncer, Hüseyin Beber, Mustafa Günay ve sözleşmeli öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, ‘’Kazanım üretmek için eylemlerimize kararlılıkla devam ediyoruz. Mesai saatleri dışında angarya niteliğindeki zorunlu mesleki çalışmalara katılmama eylemimiz, ücret karşılığı olmayan iki ve daha fazla nöbet görevi ile ilgili eylemimiz ve serbest kıyafet eylemimiz, 12 Eylül ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğiyle, darbe zihniyetiyle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. 12 Eylül ürünü 24 Kasım Öğretmenler Günü de aynı zamanda uygulaması ve ortaya çıkardığı sonuçları itibari ile eğitim camiamız içerisinde tartışılmalı. Öğretmenler Günü “Öğretmenlere gününü gösterme günü” değildir. Öğretmenlerin kendi gününde mülki amirlerce tahkir edildiği, azarlandığı bugün bu haliyle öğretmenlere eziyetten ibarettir.” dedi.
Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, Sözleşmeli Öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili olarak şunları ifade etti: ‘’Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması anayasal hakları sınırlamakta, aile bütünlüğünü bozmakta, eşleri birbirinden, çocukları da anne babalarından ayrı bırakmakta, öğretmenleri işi ile eşi arasında tercihe zorlamaktadır.
Aynı vazifeyi yapan kamu görevlileri arasında hak ve ücretlerde eşitsizlik kabul edilemez. Aynı sınıfta aynı dersi anlatan, aynı okulda aynı isim ve vasıfla görev yapan öğretmenler arasında ayrımcılık olmaz, olmamalıdır. İnsan haklarına, adalete, hakkaniyete ve çalışma ahlakına aykırı bir uygulamaya, sözleşmeli istihdama son verilmelidir. Sözleşmeli öğretmenler en kısa zamanda kadroya geçirilmelidir.’’
Arslan; ‘’Bizler hak ve özgürlük mücadelemizle birlikte, istikbalimiz olan öğrencilerimize kitap okuma yarışmalarıyla, ciddi bir emek, performans ve bütçeyle katkı sunma gayretindeyiz. Yetim projelerimizle mazlumun ve mağdurun ihtiyacına koşmak, dualarını almak derdindeyiz. İşte böylesi güzel bir derdin dertlisi olarak yerelden evrensele uzanan projeleri hayata geçirme gayretindeyiz. Şube olarak eğitim ve sosyal sorumluluklarımız anlamında hayata geçirme gayretinde olduğumuz projelerimizin toplam maliyeti 1 milyon liranın üzerindedir. Biliyor ve inanıyoruz ki bir gün var, bir hesap günü var. Yaptıklarımız kadar yapmamız gerektiği halde yapamadıklarımızdan da mesul olduğumuz şuuruyla, özelde eğitim çalışanlarına arzusundayız. ” dedi.
Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, bu yıl ilimizde göreve başlayan genç eğitimcilere ve katılımcılara karanfil takdim ederek çalışma hayatlarında başarılar diledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum