phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar'da zirai don etkili oldu ekili alanları don vurdu

Son Dakika….Afyonkarahisar'da zirai don etkili oldu ekili alanları don vurdu

Son Dakika….Afyonkarahisar'da zirai don etkili oldu ekili alanları don vurdu
23 Mayıs 2020 - 15:11 - Güncelleme: 24 Mayıs 2020 - 23:40

Son Dakika….Afyonkarahisar’da zirai don etkili oldu ekili alanları don vurdu
 
 
Afyonkarahisar’ın Şuhut ve Sinanpaşa ilçesinde bulunan birçok mahsülü don vurduğu bildirildi.
Meteoroloji tarafından bu gece için yapılan zirai don uyarısı ile birlikte çiftçilerin dikkatli olmaları istenmişti.Bugün sabaha karşı yaşanan zirai don ile birlikte Afyonkarahisar genelinde Patetes, fasulye mısır, haşhaş ekili alanlar ve meyve ağaçları büyük zarar gördü.
İl genelinde yaşanan zirai don ile ilgili olarak tarım müdürlükleri tarafından ekili alanlarda hasar tespit çalışmaları yapılıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ziraat odası başkanları da çiftçilere dondan zarar gören ekili alanlarında İl ve İlçe tarım müdürlüğü elemanlarına hasar tespiti yaptırmaları çağrısında bulundu.
Şuhutlular isimli sosyal medya hesabından yapılan duyuruda;”23.05.2020 sabahına doğru görülen zirai don neticesinde; Şuhut ilçemiz genelindeki Patetes, fasulye mısır, haşhaş ekili alanlar ve meyve ağaçları büyük zarar görmüştür. Tüm çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun. İlçemizde yaşanan don olayı ile ilgili yetkili merciler İlçemiz Ziraat Odası Başkanı Ömer Tunçay tarafından bilgilendirilmiş olup, Tarım Bakanlığı görevlileri gün içersinde zarar gören ekili alanlarda hasar tesbiti yapacaktır. Tüm çiftçilerimize duyurulur.” Denildi.
Ayrıca Sinanpaşa ziraat odası başkanı Abdullah Türkyılmaz da tarım ilçe müdürlüğü yetkilileriyle ekili alanlarda hasar tespiti yaptıklarını sosyal medya hesabından bildirdi.
Türkyılmaz;” İlçemizde don olayında dolayı patates ve Mısır ekili alanlarda hasar meydana gelmiştir hepimize geçmiş olsun.” Dedi.Türkyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü;” Mısır’larda ki don olayında birkaç gün bekleyip karar verelim mühendisler sahada.”paylaşımında bulundu.Sinanpaşa Ziraat Odası Başkanı Türkyılmaz paylaştığı bir fotoğrafın altına da ;” Sahada hasar tespit çalışmaları ilçe tarım müdürlüğü mühendisi Bekir beyle geçmiş olsun karar vermek için bir kaç gün bekleyelim.” İfadelerini yazdı.
Zirai don olayına ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulunan bir başka isim de Sandıklı ziraat odası başkanı Fatma Toptaş’ta yaptığı paylaşımda ;” Covid-19 nedeniyle evde kaldığımız bu günlerde üreticilerimiz kesintisiz çalışmaya devam ediyor. Maalesef don patatesleri vurmuş sigortanın önemini bir kez daha anladık ve dondan zarar gören bütün çiftçilerimize Büyük geçmiş olsun. “ ifadelerini kullandı.
Dondan zarar gören çiftçileri zirai ilaç satışı konusunda da uyaran Toptaş;” Dondan zarar gören çiftçilerin dikkatine. İlac satan Gübre satan iş yerleri ne izin verilmiş gidip ihtiyaçlarını alabilirler.” Dedi.
Toptaş paylaşımlarına şöyle devam etti;” İlçe tarım müdürümüz ekibiyle birlikte dondan Zarar gören çiftçilerin hasar tespiti için arazilere çıkmıştır. Dondan zarar gören üreticilerin arazilerini tespit yaptırmalarını rica ederim.” İfadelerini kullandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şuhut Ziraat Odası Başkanı Ömer Tuncay;” 23.05.2020 sabahına doğru görülen zirai don neticesinde; Şuhut ilçemiz genelindeki Patetes, fasulye mısır, haşhaş ekili alanlar ve meyve ağaçları büyük zarar görmüştür. Tüm çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun. İlçemizde yaşanan don olayı ile ilgili yetkili merciler bilgilendirilmiş olup, Tarım Bakanlığı görevlileri gün içersinde zarar gören ekili alanlarda hasar tesbiti yapacaktır. Tüm çiftçilerimize duyurulur.” Dedi.
İhsaniye Kaymakamlığı ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ;"İlçemizde yaşanan zirai don olayı nedeniyle ilçe tarım müdürlüğümüz ekiplerince sahada zarar tespit çalışmaları yürütülmektedir. Bayramın ikinci gününe kadar bölgemizde etkili olması beklenen zirai don olayına karşı tüm çiftçilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Zirai don olayından etkilenen tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." dednildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum