phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar'da Cuma namazı kılınacak cami ve alanlara ilişkin liste güncellendi

Son Dakika….Afyonkarahisar'da Cuma namazı kılınacak cami ve alanlara ilişkin liste güncellendi

Son Dakika….Afyonkarahisar'da Cuma namazı kılınacak cami ve alanlara ilişkin liste güncellendi
28 Mayıs 2020 - 20:03 - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 - 21:01

 
Afyonkarahisar Müftülüğü, 29 Mayıs 2020 Cuma günü Cuma Namazı kılınacak cami bahçesi ve alanların yemiden belirlenerek güncel listenin yayınlandığına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklama şöyle:
İlimiz merkezinde cuma namazı kılınacak cami bahçesi ve diğer alanlara dair listemiz güncellenmiştir...
Covid-19 Salgın Hastalık Nedeniyle Bir Süredir Camilerimizde Cemaatle Namaza Ara Verilmişti Ancak, İçişleri Bakanlığımızca Alınan Yeni Tedbirler Gereği, İlimiz Merkezinde Bulunan ve Bahçesinde 29 Mayıs 2020 Tarihinde Cuma Namazı Kılınması Valilik Onayı ile Uygun Görülen Cami ve Cami Dışı Açık Alanlar Güncellenerek Vatandaşlarımızın Bilgisine Sunulmuştur.

Camilerde şadırvan ve lavabolar kapalı olacak
Yarın Afyonkarahisar’da uzun bir aranın ardından camiler ve çeşitli toplanma alanlarında Cuma namazı kılınacak. Valilik vatandaşlara uyarılarda bulunarak, camilerde şadırvanları ve lavaboların kapalı olacağını bu yüzden ibadet için gelenlerin abdestlerini evde yada iş yerinde alıp gelmesi istendi.
Vali Mustafa Tutulmaz, koroavirüs tedbirleri kapsamında sağlığımız için alınan tedbirlere uyulmasını isteyerek Cuma günü kılınacak namazla ilgili şartları ilan etti.

İşte Cuma namazında Afyonkarahisar’da uygulanacak kurallar:

29 Mayıs Cuma günü itibariyle ilimizde belirlenen cami ve mekanlarda başlayacak olan toplu ibadetlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde şadırvan ve lavabolar kapalı olacaktır. Hasır ve benzeri malzemeler kullanılmayacaktır.

Vatandaşlarımızın abdestini evinde veya işyerinde almaları kendi seccadesini getirmeleri gerekmektedir. Tedbirler kapsamında mutlaka maske takmaları sosyal mesafeye ve hijyene dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum