SP adayı Şenel: “Çay SEKA Fabrikası 3 milyon 400 bin dolara yandaş bir şirkete ‘özelleştirme’ adıyla peşkeş çekilmiştir. SEKA’da bulunan malzemeler, makineler ve depodaki malların fiyatı bile satılan rakamın üzerindeydi”
Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Afyonkarahisar milletvekili adayı Sefa Şenel, Afyonkarahisar’daki kamu kaynaklarının yok edildiğini öne sürdü. Şenel, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın bize bıraktığı eserler yok edilmektedir. Aktif hâlde iken 800 çalışanı, tedarikçi yan sektörler, çiftçi ve taşıyıcıları ile yaklaşık 50 binden fazla kişinin geçim kaynağı idi” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Afyonkarahisar merkeze bağlı Değirmenayvalı beldesinde seçmenlere partisinin görüşlerini anlattı. Afyonkarahisar’da özelleştirme adı altında kapatılan kamu yatırımlarının halka ve ekonomiye ciddi katkı sağlayan kuruluşlar olduğunun altını çizen Şenel, “Çay SEKA Fabrikası 3 milyon 400 bin dolara yandaş bir şirkete ‘özelleştirme’ adıyla peşkeş çekilmiştir. SEKA’da bulunan malzemeler, makineler ve depodaki malların fiyatı bile satılan rakamın üzerindeydi” diye konuştu.
AFYON SEKA YOK OLDU. ŞEKER’İ YOK EDEMEYECEKLER
Özelleştirileceği yönünde bir çok haber yapılan Afyon Şeker Fabrikası’nın da aynı akıbete uğramasından korktuklarını vurgulayan SP milletvekili adayı Şenel, “Saadet Partisi iktidarında, Afyon şeker fabrikasını kapattırmayacağız. Erbakan hocamızın mirasını kapatanları engelleyeceğiz. Afyon SEKA yok oldu. Ekmeğini sekadan kazanan halk sıkıntıda.Şeker fabrikasını kapatıp pancar üreten çiftçiyi bitirecekler. Bunun yapılmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadesine yer verdi.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konuşmasında, “Türkiye’de fabrikaların yalnız iki, üç ilde toplanmış olması doğru değildir” görüşüne vurgu yapan SP adayı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Mayıs 1974’te yaptığı bir konuşmada ‘Türkiye’de fabrikaların yalnız iki, üç ilde toplanmış olması doğru değildir. Biz bu dengesizlikleri gidermeyi vazife biliyoruz. Yurdumuzu bütünüyle kalkındırmak hedefimizdir. Bunun için inşallah ‘her ile fabrika kuracağız’ diyordu. Eylül 1974’te Erbakan Afyon Şeker Fabrikası temel atma töreninde yaptığı konuşmada ise ‘Türkiye’nin sanayileşmesi davası ana davamızdır. Milli, güçlü, süratli ve yaygın kalkınma mutlaka gerçekleştirilecektir. Bu hamlemizi hiçbir bahane, hiçbir zihniyet, hiçbir tutum engelleyemeyecek ve geciktiremeyecektir. Milletimiz bu hamleyi istemektedir ve yapacak imkanlara sahiptir. Milletimizin bu arzusunu yerine getireceğiz. Yeniden büyük Türkiye ideali mutlaka gerçekleşecektir. İnşallah!’ diyordu.”
AĞIR SANAYİ TÜRKİYE’NİN ANA ADIMLARINDAN BİRİSİ İDİ
Mili Görüş’ün lideri, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hükümet ortağı olduğu dönemde başlatılan ‘Ağır Sanayi Hamlesi’nden de örnekler veren SP milletvekili adayı Sefa Şenel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle ‘Ağır Sanayi’ ne demektir? Ağır sanayi aslında diğer sanayileri kuran sanayidir. Bu sebeple ancak büyük ve lider ülkeler bu sanayi kurup işletebilir ve geliştirebilirdi. Erbakan ve arkadaşlarının gayesi, ülkemizin kısa süre önce geçirdiği sosyal yıkımların tedavisi ve kalkınma bu “ağır sanayi hamlesi” ile başarılabilirdi. Ağır sanayi yeniden büyük Türkiye’nin ana adımlarından birisi idi. Ağır sanayi, yaygın, milli, güçlü süratli kalkınmanın belkemiği idi. Yani bu, hakiki kalkınma demekti. Yeni kurulmuş genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük kalkınma hamlesi idi.”●Kurtuluş





YORUMLAR