phishing

Şehirler ve kültürler projesi Afyonkarahisar ve Konya’da

Şehirler ve kültürler projesi Afyonkarahisar ve Konya’da

Şehirler ve kültürler projesi Afyonkarahisar ve Konya’da
19 Temmuz 2016 - 16:43

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler Projesi’nin ilk dönemi Adana, Hatay ve Kayseri illerinden gelen gençler Afyonkarahisar, Adıyaman, Giresun, İstanbul, İzmir, Zonguldak ve Bartın illerinden gelen gençler ise Konya'da misafir ediliyor.

Tarihi ve kültürel mekan ziyaretlerinin yanısıra gençlere , bağımlılık ve gönüllülük eğitimleri veriliyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Şehirler ve Kültürler’ projesi kapsamında gençler, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor.

 

PROJE 9 DÖNEM UYGULANACAK

Şehirler ve Kültürler Projesi’nin ilk dönemi Adana, Hatay ve Kayseri illerinden  gelen gençlerin ev sahibi Afyonkarahisar'da,  Adıyaman, Giresun, İstanbul, İzmir, Zonguldak ve Bartın illerinden gelen gençlerin  ev Konya 'da  ağırlanmasıyla başladı..Afyonkarahisar ve Konya'ya misafir olan gençler  bir taraftan tarihi ve kültürel mekân ziyaretleri gerçekleştirilirken bir taraftan da , bağımlılık ve gönüllülük eğitimi görüyorlar..  Konya’da gençler Hz. Mevlana Türbesi, Konya Bilim Merkezi ve Konya Arkeoloji Müzesi’ni,  Afyonkarahisar ilinde ise Akarçay Tekne Turu ve Frig Vadisi ziyaret ederek çevre temizliği etkinliğini gerçekleştirdiler.12 Temmuz’da başlayan birinci dönem programı, gönüllülük eğitimi ve faaliyetleri ile Son Yarım Asrın Hikâyesi-Bağımlılık Eğitimini de içine alan etkinlik programı 16 Temmuz’a kadar devam edecek. Toplamda 9 dönem uygulanacak olan projenin 10 Eylüle kadar devam etmesi planlanıyor.●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum