Sandıklı’da Vezir
Parmağı’na yasak
Gösterime girdiği günden bu tarafa bazı ilçe belediyelerinin yaptırımlarıyla karşılaşmaya başlayan Vezir Parmağı isimli filmin, Sandıklı Belediyesi bünyesinde hizmet veren sinema salonunda gösterilmeyeceği açıklandı
Sosyal medyanın günlerdir yoğun bir şekilde tartıştığı hatta ağır eleştirilere tuttuğu Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği Vezir Parmağı filmine, Sandıklı Belediyesi de yasak koydu. AK Parti’li Belediye Başkanı Muystafa Çöl, vizyona girmeden fragmanıyla tartışılmaya başlanan filmin, “Milli örf ve adetlerimize uygun olmadığını” ileri sürerek, ilçedeki tek sinema salonu olan ve Sandıklı Belediyesi tarafından işletilen sinema salonunda gösteriminin yasaklandığını duyurdu.
AHLAKİ HASSASİYETLERİMİZE TERS
Başkan Mustafa Çöl, “Medyada reklamı gösterilen ve bizlerin milli, manevi değerlerine ters olan, ecdadımızla adeta dalga geçen sahneleri ve senaryosu olan Mahsun Kırmızıgül’ün Vezir Parmağı adlı filmi belediyemiz sinema salonunda kesinlikle gösterime girmeyecektir.
Bu ve benzeri örf, adet, gelenek, görenek ve ahlaki hassasiyetlerimize ters filmler, Sandıklı Belediyesi Sinema Salonunda gösterime girmeyecektir” dedi.
BAZI BELEDİYELER DE YASAK GETİRMİŞTİ
Bir çok ilçe belediyesi eleştiri oklarına tutulan Mahsun Kırmızıgül’ün Vezir Parmağı isimli filmini sinema salonlarında seans dahiline almayacakları yönünde açıklamalarda bulundu.
Mersin' in Anamur İlçe Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Türe ve Kayseri’nin Develi İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Cabbar da Vezir Parmağı'nın gösterilmeyeceğini duyurmuştu.●Polat Yılmaz



YORUMLAR