phishing

Saffet Acar: O Gece Parayla Oylar Satın Alındı!

Saffet Acar: O Gece Parayla Oylar Satın Alındı!

Saffet Acar: O Gece Parayla Oylar Satın Alındı!
27 Mart 2023 - 12:53 - Güncelleme: 27 Mart 2023 - 23:05


Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinin tanınmış ve sevilen siyasetçilerinden Dinar’da iki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve İyi Parti’nin kurucu belediye başkanı olan, halen İyi Parti Genel Başkan danışmanlığı yapan Saffet Acar, İYİ TV ekranlarından seçim çalışmalarını anlattığı programda Dinar Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin iddialarda bulundu.
Dinar belediye başkanlığına üçüncü dönem için aday olduğunu ifade eden Saffet Acar iddialarını sürdürdü; “ Seçime bir gün kala, ev geçilmeksizin mahallelerde küçük altın, para, hediye çeki dağıtıldı. İnsanlara kur-an’a el bastırıldı.” Dedi. Seçimlerde usulsüzlük ve siyaset ahlakına sığmayan işler yapıldığını da iddia etti.
‘DİNAR’DA PARA, ALTIN VE HEDİYE ÇEKLERİ DAĞITTILAR’
Dinar belediye başkanlığına üçüncü dönem için aday olduğunu ancak yapılan usulsüzlük ve siyaset ahlakına sığmayan işler yapıldığını iddia eden Saffet Acar; “ Seçime bir gün kala, ev geçilmeksizin mahallelerde küçük altın, para, hediye çeki dağıtıldı. İnsanlara kur-an’a el bastırıldı. 300 küsür oy ile kaybettim. O gece parayla oylar satın alındı. Ama yılmadım. Partimin içinde yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı oldum, daha sonra kalkınma politikalarında görev yaptım halen de genel başkan danışmanı olarak görevimi sürdürüyorum” dedi.
Acar; “Çok cesur insanlarla birlikte çalışıyoruz. Aday adaylığı patlaması beni çok sevindirdi. İyi Partiye muazzam bir teveccüh var. Çok kaliteli insanlar var. Ben genel merkezde çalışıyorum şu anda. Partinin kapısından girmek için uzun kuyruklar bekleyenler var. Bu çok mutlu edici. Halkımız bize güveniyor ve inanıyor.”dedi.
Aday adaylığı konusunda Genel Başkan Meral Akşener’den icazet almadan bir açıklama yapmadığını söyleyen Acar; “Benim şu anda görevim Sayın Akşener’in danışmanlığıdır. Ondan habersiz bir açıklama yapamazdım. İlimizden veya başka bir şehirden aday gösterilebilirdim. Ama Afyonkarahisar’dan aday adayı olmam beni onure etmiştir. Ben teşkilatçıyım, ilk önce ilçe teşkilatıma sonrasında il teşkilatıma bilgi verdim ve aday adayı oldum” dedi.
DİNAR’A EN İYİ HİZMETİ YAPTIM VE YAPACAĞIM
Belediye Başkanlığının ardından Dinar’da görülmediği iddialarını cevaplandıran Acar; “ Ben doğup büyüdüğüm topraklardan hiç kopmadım kopmam. Gerek siyasette gerekse ticarette Dinar’a ve Afyonkarahisar’a en iyi hizmeti veriyorum ve ömrüm yettiğince de vermeye devam edeceğim.
 
10 YILLIK BAŞKANLIĞIM SÜRESİNCE HİÇ İZİN ALMADIM, MAKAMDA İÇTİĞİM ÇAYIN KAHVENİN PARASINI CEBİMDEN VERDİM.
10 yıl Dinar Belediye Başkanlığı döneminde içtiği çayın dahi parasını kendisinin verdiğini, makam aracının benzinini kendisinin aldığını söyleyen Acar; “ Hiç kimse diyemez, gittim de yanına almadı, sorunumu dinlemedi, çözmedi diyemez. 10 yıl boyunca Pazar’da dahil hiç iznim olmadı. Bir tane kişi çıkıp ta diyemez, benim işim olmadı, ya da Saffet Acar’a telefon açtım bakmadı diyemez. Kanunlar çerçevesinde tüm işler yapılmıştır. Makamına gelen hiç kimseye hangi partilisin demedim. Başkan seçildiğim gün parti rozetimi çıkardım.” dedi.
Acar son olarak; “Güzel ve iyi günler bizleri bekliyor. 14 Mayıs’ın Afyonkarahisar ve Ülkemiz için bir bayram olacağına inanıyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum