Rüştü Okyar’ın güftesi birinci oldu
KURTULUŞ-Afyonkarahisarlı ünlü söz yazarlarından Rüştü Okyar’ın yazdığı, bestesini ise Hasan Cemil Şensever’in yaptığı, Semiha Can’ın seslendirdiği ‘Aşk Kasımda Başkadır’ adlı eser,
Bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. Yarışmada, yine sözlerini Rüştü Okyar’ın yazdığı, Macit Güneş tarafından bestelenen ‘Deli Rüzgâr’ isimli Hicaz eser ise Mansiyon ile ödüllendirildi.
Yurtiçi ve yurtdışından toplamda 339 eserin katıldığı yarışmanın jürisinde Zekai Tunca, Turhan Taşan, Cengizhan Sönmez, Hasan Esen ve Hüsnü Üstün yer aldı.
İstanbul Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde 30 Eylül 2017 saat 20.00 de Cengizhan SÖNMEZ yönetimindeki ses ve saz sanatçıları tarafından icra edildi. Jürinin yaptığı oylama sonucunda, bir güftesi birincilik, bir güftesi de mansiyon alan Rüştü Okyar’a ödülleri ses sanatçısı ve bestekâr Zekai Tunca, pop sanatçısı Suat Suna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından verildi.


YORUMLAR