phishing

Rektör Karakaş’tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Rektör Karakaş’tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Rektör Karakaş’tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
21 Mayıs 2023 - 20:12


  
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 19 Mayıs 1919 tarihinin hasta olarak nitelendirilen bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve aydınlık yarınlara yürüyüşünün başlangıcı olduğunu bildirdi.
 
Prof. Dr. Karakaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında, milli mücadelenin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un, milletimizin sönmeyen ve hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesi olduğunu belirtti. Karakaş, 104 yıl önce Samsun’da milli mücadeleyi başlatan meşalenin milletimizin sinesinden aldığı ilham ve destekle kurtuluşun işaret fişeği olduğunu kaydetti.
 
104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Anadolu’ya ilk adımı attıklarını belirterek, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basarak başlayan milli mücadelenin Türkiye tarihinde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti. Karakaş mesajında, 19 Mayıs 1919’un aynı hedef ve idealler etrafında toplanan bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen düşman işgaline karşı başlatılan varoluş mücadelesinin destansı tarihinin yazıldığı bir tarih olduğunu kaydetti.
 
Rektör Prof. Dr. Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“19 Mayıs 1919, her türlü zorluğu inanç ve iradesiyle yenen milletimizin gücünü tüm Dünya’ya tanıtmış bir millet olarak hürriyet ve istiklal meşalesinin Samsun’da yakıldığı tarihtir.  Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturan ve Cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, milli mücadelenin Amasya’da yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta kutlu hedefine odaklanmış, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte millet iradesini arkasına almış ve 29 Ekim 1923’te milli mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Büyük sıkıntı ve yokluklar içerisinde verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlerimize emanet edilmiştir.  Atatürk, böylelikle Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Millî Mücadeleyi başlatan sürecin 104. yıl dönümünde aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum