PATLICAN MUSAKKA

PATLICAN MUSAKKA

PATLICAN MUSAKKA
28 Mayıs 2017 - 16:25 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 18:56

PATLICAN MUSAKKA 
Malzemeler: 
1 kg patlıcan 
2 su bardağı sıvı yağ 
250 gr yağsız kıyma 
1 su bardağı nohut (haşlanmış, kabukları soyulmuş, ikiye ayrılmış)  
Yarım demet maydanoz 
1 adet ortaboy domates 
Tuz, karabiber 
Yapılışı: Patlıcanları alacalı  olarak soyduktan sonra üçe bölerek yağda kızartırız. Kıymayı ayrı bir tencerede kavurup içine haşlanmış nohut ilave ederiz. Domatesi küçük küçük doğrarız. Kızartmış olduğumuz patlıcanları çatalla ezerek kıymanın üzerine yerleştiririz. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek 10 dk kısık ateşte pişiririz. Yemek piştikten sonra, başka bir tepsiye ters çevirerek yerleştiririz. Üstünü maydonoz ve yeşil biber ile süsliyerek servis yaparız.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum