Otoparklar tek elden işletilmeli
Afyonkarahisar’daki otoparkların tek elden işletilmesi gerektiğini söyleyen Huzur otopark Sahibi Gökhan Gültekin, “Tek bölge üzerinden tek bir firmanın otoparkları işletmesi vatandaşın yararına olur. Ben veya başka bir firma hiç fark etmez otoparklar tek elden işletilmeli” dedi
ÖMER BAĞLAN-Afyonkarahisar’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenleyen Huzur Otopark Sahibi Gökhan Gültekin, firması ve çalışanları hakkında açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar’ın yanı sıra başka illerde de otopark işletmeciliği yaptığını dile getiren Gültekin, halkın refah ve huzuru için çalıştıklarını ve çalışanlarının önemli bir kısmını bayanların oluşturduğunu ifade etti. Bayan çalıştırma konusunda ısrarcı olduklarını belirten Gültekin, konuşmasına şirketi ile ilgili bilgiler vererek devam etti; “Huzur otopark olarak yaklaşık bir ay süredir Ambaryolu ve belediye binası etrafında hizmet veren bir otopark şirketidir. 15 çalışanı ile Afyonkarahisar halkına hizmet vermektedir.”
BAYAN ÇALIŞTIRILMASI KONUSUNDA ISRARCIYIZ
Bayan eleman çalıştırma konusunda ısrarcı olduklarını dile getiren Huzur otopark sahibi Gültekin, “Hizmet verdiğimiz bölgelerde 8 bayan elaman çalıştırıyoruz. Belediyemizin otopark ihalesi şartnamesinde belirttiği bütün maddelere riayet ederek işimizi yapmaya devam ediyoruz. Bayan eleman çalıştırmamızdaki amaçlardan bir tanesi şart namede yer almasıdır. Bayanlar bizim yaptığımız işe biraz daha ılımlı. Otoparkçının geçmişte imajı bir daha farklı. Bayan çalıştırarak daha sükunetli ve huzurlu bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Bunda da başarıyı yakaladık. İstiyoruz ki bütün elemanımız bayan olsun. Bayanlarımızdan işe ihtiyacı olan gelsin bize başvursun. Biz bayan çalıştırma konusunda biraz ısrarcıyız. Ayrıca bizim bölgemizde 0-10 dakika ücretsizdir” dedi.
BİZ KENDİ BÖLGEMİZDE BUNU UYGULUYORUZ
Huzur Otopark Sahibi Gökhan Gültekin, Afyonkarahisar’da otopark sisteminin tek elden yapılmasının daha sağlıklı ve huzurlu olacağını söyledi. Tek bölge üzerinde yapılacak ihale ile otoparktaki sıkıntının ortadan kalkacağını savunan Gültekin, “Afyonkarahisar’da otopark bölgeleri parça parça ihale edilerek verildiği için sıkıntılı. Birkaç firma çalıştığı için vatandaş ikilemde kalıyor. Diğer firmanın çalıştırdığı saat ücreti ve saatler farklı, 0-10 dakika ücretsizleri yok. Bizim fiyatımız farklı ve 0-10 dakika ücretsiz. Vatandaşta bu konuda son derece mustarip ve iş yerimize bir çok insan gelerek bu konularla ilgili şikayetlerini dile getiriyorlar. Bütün şehir otoparkı tek ihale ile çıkılmış olsaydı. O kesilen fiş bütün şehir içinde bir saat içerisinde geçerli olacaktı. Böylelikle de olumsuz şeylerle de karşılaşılmamış olurdu. Mutlaka belediye başkanımız bu konu ile ilgili bir çalışma yapıyordur. Başkanımız bize çok yardımcı oluyor. Belediye ile koordineli çalışıyoruz. Daha önce ifade ettiğim gibi tek elden olursa daha sağlıklı bir çalışma olacağını düşünüyorum. En azından tek kişi ile iletişime geçilir ve geçmişte yaşanan olumsuzluklar tekrar yaşanmamış olur. Biz kendi bölgemizde bir saat uygulamasını yapıyoruz. Ambaryolu ve belediye hizmet binası etrafından kesilen fişlerle vatandaşlarımız bir saat faydalanabiliyor. Örneğin Ambaryoluna aracını park eden bir vatandaşımız yarım saat sonra belediye hizmet binası etrafına park ettiğinde görevlimiz tarafından kaç dakika ücretsiz park yapacağı kendisine söyleniyor. Biz bu sistemin tüm Afyonkarahisar gelenide geçmesini istiyoruz” dedi. Huzur Otopark Sahibi Gökhan Gültekin konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.



YORUMLAR