Onlar artık asker
İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda 41 engelli temsili askerlik uygulaması kapsamında yemin etti. Törende konuşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, “Coşku ve heyecan ile ant içen 41 kahraman vatan evladının yüreklerindeki vatan sevgisine tanıklık ettik. Askerlik andı askerin mesleğine yürekten bağlanışıdır” dedi
İSMAİL SAGUN-Garnizon Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende 41 engelli üniforma giyerek yemin etti. Yemin törenine Vali Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma protokol üyeleri ve engelli aileleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde ilk olarak 41 engelli vatandaş yemin ederek asker oldular. Engelli vatandaşların yemin töreninde ailelere göz yaşlarına hakim olamadı.
HAYALİMİZ GERÇEK OLDU
Yemin etmek için hazır bulunan engelliler adına Mustafa Kemal Önerdilek bir konuşma yaptı.
Sembolikte olsa askerlik görevini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Önerdilek, “Kışlada asker arkadaşlığı yapmanın, kardeşliğimizi pekiştirdiğini biliyoruz. Bu gün burada 41 kardeşimle birlikte askerlik yemini etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asker ocağına gelmek bizlerinde hayali idi. Bu gün bu hayalimizi giydiğimiz askeri üniforma ile gerçekleştiriyoruz. Ailelerimizle birlikte bizlerin mutluluğuna ortak olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
TÜRK ASKERİ ÖLÜRSE ŞEHİT KALIRSA GAZİ OLUR
İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan ise engelli vatandaşların bir gün de olsa kutsal askerlik vazifesini icra etmesine imkan sağlamak maksadıyla temsili askerlik uygulaması kapsamında düzenlenen törene katılanlara teşekkür etti. Tuğgeneral Kılıçaslan, “Coşku ve heyecan ile ant içen 41 kahraman vatan evladının yüreklerindeki vatan sevgisine tanıklık ettik. Askerlik andı askerin mesleğine yürekten bağlanışıdır. Teminatı şeref bedeli de gerektiğinde uğrunda ölmektir. Türk Silahlı kuvvetleri iç hizmet kanununun 37. maddesine göre silahlı kuvvetlere katılan her asker ant içer. Türk askeri için silah arkadaşları erinden generaline tüm silahlı kuvvetler mensuplarının bir birlerine olan saygısını sevgisini, gönül bağını, üzüntülerini, sevinçlerini, ekmeğini ve aşını, suyunu paylaşmayı, gerektiğinde arkadaşı uğruna canını hiç çekinmeden feda etmeyi ifade eder. Türk askeri ölürse şehit kalırsa gazi olur. Askerlik vazifesi askerlik çağı gelen her Türk vatandaşı için kutsal bir vatan borcudur” diye konuştu. Konuşmanın ardından engelli vatandaşlara Askerlik Terhis belgeleri, Vali Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Engelli vatandaşlar asker olmanın mutluluğunu aileleri ile birlikte yaşadı.
YORUMLAR