phishing

“Öğretmenlik sevgi mesleğidir”

“Öğretmenlik sevgi mesleğidir”

“Öğretmenlik sevgi mesleğidir”
22 Ekim 2016 - 22:06

“Öğretmenlik sevgi mesleğidir”

 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Gün FM’de yayınlanan Gündem programına konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Yalçın tüm öğretmenlerin günlerini kutlayarak başarılar diledi.

 

 

1981 yılından bu yana 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Öğretmenlik en fedakâr, en özverili meslektir. Öğretmenler bir muma benzer, kendilerini tüketerek etrafa ışık verirler. Aliya İzzetbegoviç, ‘Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için, gökyüzünün öğrencisi olmak lazım’ demiştir. Bu sözde de belirtildiği gibi öğretmenlik yüce ve kutsal bir meslektir. Öğretmenlik sevgi mesleğidir. Her bir öğrencinin biz öğretmenlerin kalbinde ayrı bir yeri vardır. Öğretmenler her sabah sınıfa girdiklerinde öğrencilerin üzerine adeta bir güneş gibi doğarlar. Bu vesile ile tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin günleri kutlu olsun” diye konuştu.

 

“Öğretmenlik emekli olunmayan bir meslektir”

 

Öğretmenlik mesleğine başladığı ilk günü dün gibi anımsadığını belirten Yalçın, “O ilk anı hiçbir öğretmenimiz unutmaz. Sınıftaki çocukların meraklı ve sevgi dolu gözlerini hep anımsarım. Yıllar sonra bir öğrencinizi meslek sahibi olarak gördüğünüzde hissedilen gurur ve mutluluk ancak öğretmenlerin hissedebileceği duygulardır. Öğretmenlik emekli olunmayan da bir meslektir. Öğretmenliği bir disiplin ve tavır olarak yaşam boyu taşırsınız. Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu günler temenni ediyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a Öğretmenler Günü dolayısıyla çiçek takdim ederek Yalçın’ın şahsında tüm öğretmenlerimizin günlerini kutladı. Yalçın ise Akar’a teşekkür ederek çok mutlu olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum