phishing

OEDAŞ ile Kız Öğrenciler İçin Protokol İmzalandı

OEDAŞ ile Kız Öğrenciler İçin Protokol İmzalandı

OEDAŞ ile Kız Öğrenciler İçin Protokol İmzalandı
03 Aralık 2020 - 14:39 - Güncelleme: 03 Aralık 2020 - 18:35


 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile OEDAŞ arasında yapılan kız öğrenciler için uzaktan Mesleki ve Teknik Gelişim İş Birliği protokolü Valimiz Gökmen Çiçek ile OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın tarafından imzalandı. Protokol ile belirlenen okullardaki kız öğrencilere online staj imkanı sağlanacak.
 
Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın Osmangazi EDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Fatih Kasal ve diğer ilgililer hazır bulundu.
 
Afyonkarahisar’a ve Kızlarımıza Hayırlı Olsun
 
Projeye ilişkin bilgiler veren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın: “Osmangazi Elektrik Dağıtım A. Ş. olarak İŞDİS kampanyamız kapsamında pandemi süreci nedeniyle şuanda kız çocuklarımıza online staj eğitimleri veriyoruz. İlerleyen süreçte de nu staj dönemi sonrasında istihdam imkânı oluşturacağız. Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen taleple başlattığımız bu projemiz Afyonkarahisar’a ve kızlarımıza hayırlı olsun” dedi.
 
Afyonkarahisar Olarak Kadın Dostu Bir İliz
 
Biz Afyonkarahisar’da kadın dostu bir il olduğumuzu iddia ediyoruz diyen Vali Gökmen Çiçek ise: “Kadınlara yönelik gerçekten ciddi çalışmalarımız var. Kadın Kültür Evleri Türkiye’de ilk olarak Afyonkarahisar’da açıldı. Kadına yönelik şiddete karşı topyekün seferberlik başlattık. Kadınlara yönelik bu duyarlılığımız konusunda adeta içimizi okumuş olarak OEDAŞ bir müjde ile bugün bizlere geldi. İmzaladığımız protokol kapsamında buradaki kızlarımıza kurs verecekler ve daha sonrasında iş imkânı sağlanmaya çalışılacak. İstihdam konusunda pozitif bir ayrımcılık yaşayacağız. Afyonkarahisar’ı tercih ettikleri ve böyle bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdikleri için tefekkür ediyorum. Projeyi başarılı bir şekilde uygularız ve inşallah başka illere de örnek olur” diye konuştu.
 
Protokol kapsamında okul ile şirket işbirliğinde enerji dağıtımı ve iletimi sektöründe elektrik elektronik alanında kadın istidamı yaratmak ve mesleğe teşvik edici denetim paylaşımı sağlamak, aynı zamanda pandemi sürecinde staj imkânı sağlamak amaçlanıyor.
 
Projeden Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde elektrik elektronik bölümlerinde okuyan kız öğrenciler faydalanacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum