Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, sahte ürünleri bal diye piyasaya sürenlerin peşlerini bırakmayacaklarını açıkladı.
Arı Yetiştiricileri Birliği Bölge Toplantısı, Aydın’da gerçekleştirildi. Toplantıya Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak ve Eskişehir olmak üzere bölgedeki 12 ilin Arı Yetiştiricileri Birliği başkanları katıldı.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, sahteciliğin ortadan kalkması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti, bal adı altında sahte bal satan firmaların teşhir edilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Sağlığa zararlı olan nişasta bazlı ürünü sahtekarlık yaparak bal diye satanlarla mücadelelerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, “Bakanlık tarafından 17 firma 34 marka bal adı altında satılan glikozlar teşhir edildi.. Bunlar Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Merkezi’ni mahkemeye verdi. Yönetim kurulu da bana tam yetki verdi. Mahkemeyi kazandık. Mahkemeyi kazandık, bu iş bitti mi? Bitmedi, biz yine yönetim kurulu olarak Tarım Bakanlığı’na listeyi verdik. Bu 17 kişilik liste bizim listemiz. Bunu her yerde de söyleriz. Kimseden korktuğumuz, çekindiğimiz yok” dedi.
“PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Sektörün pazarlamadaki en büyük sorununu “Bal yerine bal olmayan nişasta bazlı şekerin yani glikozun bal diye satılması” diye özetleyen Yılmaz, bakanlığın açıkladığı sahte bal üreten firmalarla ilgili olarak da şunları söyledi:
“Bu listeyi biz Tarım Bakanlığı’na vermiştik. Bu listeye uygun şikayetler değerlendirildi, analizler yapıldı ve bizim yaptırdığımız analizler doğrultusunda Bakanlığın yaptığı resmi analizlerle de bunların bal olmadığı tespit edilip, teşhir edildi. Tüm Türkiye’deki tüketicinin bilmesi anlamında hem Tarım Bakanlığı’nın sitesinde yayımlandı hem de basına intikal etti. Bundan sonra da bunları takip edeceğiz. Böyle bir yola başvuran, glikozu bal diye satan firma, kişi, kurum varsa da ensesinden aşağıya inmeyeceğiz.”
Aydın’daki toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın ise, Aydın’ın iklimi, coğrafi konumu, bitki çeşitliliği ile arıcılıkta ve balcılıkta önemli bir yer olduğunu, özellikle canlı arıcılıkta çok önemli olduğunu belirtti.
Toplantı sonunda Merkez Birliği Başkanı Bahri Kanat ile birlikte bölge illerin birlik başkanları Aydın’daki çeşitli merkezlerde incelemelerde bulundu.



YORUMLAR