phishing

Meslek Liseleri Maske de Üretiyor Makinesini de

Meslek Liseleri Maske de Üretiyor Makinesini de

Meslek Liseleri Maske de Üretiyor Makinesini de
12 Nisan 2020 - 14:56 - Güncelleme: 12 Nisan 2020 - 16:34


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, meslek liselerinde ayda 2 milyon maske hedefiyle yola çıkılmışken şu anda ayda 10 milyon maske üretim kapasitesine ulaşıldığını duyurdu. Özer, bir gazete için kaleme aldığı makalede: "Yüz koruyucu siperi 3-D yazıcılarla ayda 50 bin adet üretme hedefini de güncelledik. Yüz koruyucu siperin kalıbını üreterek 3-D yazıcı kullanmadan seri üretime geçtik ve aylık üretim kapasitesini 300 bine çıkardık."dedi.
 
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, şu bilgileri verdi:
 
"Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koronavirüs pandemisi kapsamında tüm imkânlarını seferber ederek uzaktan eğitimle öğrencilerin eğitimlerinde ilk günden itibaren destek olmaya devam ediyor. Bir taraftan internet üzerinden eğitim desteği sunarken diğer taraftan televizyon üzerinden de ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ayrı frekanslardan derslerin anlatıldığı yayınlar yapıyor. Sunduğu eğitim desteğinin kalitesini artırmak için tüm ekip fedakârca çalışıyor. Bu sürecin ağır yükünün ilk şoku atlatıldıktan sonra da sunduğu eğitim hizmetinin çeşitliliğini de sürekli artırıyor.
Burada meslek liselerimize ayrı bir sayfa açmamız gerekiyor. Son yıllarda attığımız adımlarla güçlenen, kendisine gelen ve eski günlerdeki üretim refleksine kavuşan mesleki eğitim camiası tüm üretim kapasitesiyle sahaya girdi. Mesleki eğitim kendisine imkân sağlandığında neler yapabileceğini tüm ülkeye gösterdi. Herkes salgının ilk şokunu atlatmaya çalışırken mesleki eğitim öğretmenleri ve öğrencileri el ele verdiler ve ihtiyaç duyulan ürünleri hızla üreterek topluma moral aşıladılar. Her gün yeni bir ürünü üretmeye ve vatandaşlarına ulaştırmaya başladılar. İllerimizin temizlik malzemelerinden maske ihtiyacına, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu siperlere kadar virüsün yayılımını önlemede önemli olan ürünlerin üretilmesinde seferber oldular. İller ihtiyaç duyulan ürünlerin üretilmesi için birbirleri ile rekabet etmeye başladılar. Toplumda görünür oldukça heyecanları daha fazla arttı, daha fazla ne yapabileceklerine odaklandılar. Ürettikçe ve takdir edildikçe kendilerine geldiler ve daha samimi bir şekilde üretime odaklandılar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum