Maaş zammı memur ve emeklinin idam fermanı

Maaş zammı memur ve emeklinin idam fermanı

Maaş zammı memur ve emeklinin idam fermanı
26 Ağustos 2017 - 19:10

Maaş zammı memur ve

emeklinin idam fermanı

 

 

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol’dan memur maaşlarına yapılan zamma tepki: 5,1 milyon memur ve emekli adına 2018 yılı için yüzde 4+3,5; 2019 için ise yüzde 4+5 zammı kabul edenler, memurun ve emeklinin ekonomik idam fermanını da imzalamışlardır

 

 

KURTULUŞ-Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı ve  Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile memurları temsil eden Memur-Sen arasında bu hafta imzalanan toplu sözleşme ile memurların haklarının yendiğini savundu.  5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisine 2018'in ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3.5; 2019'un ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılmasını öngören anlaşma ile memurun ‘idam fermanın’ imzalandığını iddia eden Şenol, Memur-Sen’ direnmemekle suçladı.

Temmuz 2018'den sonra en düşük memur maaşını 2 bin 928 TL'ye, en düşük memur emeklisi maaşının ise 2 bin 13 TL'ye çıkaracak anlaşmaya eleştiriler yönelten Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol’un yazılı açıklamasından öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

SENDİKACILARIN AĞIZLARINI BIÇAK AÇMIYOR

“3,2 milyon kamu çalışanı, 1,9 milyon emekli ve bunların aileleriyle birlikte toplamda 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri mutabakatla sonuçlanmıştır.

Bundan önce 2013 ve 2015 yıllarında ‘Tarihi toplu sözleşme imzaladık’ nidalarıyla attıkları imzayı savunan sendikalar, imza aşamasında sattıkları hayalin, gerçekler karşısında defalarca hezimete dönüşmesinden olsa gerek bu toplu sözleşme imzalanırken sus pus olmuş, ağızlarını bıçak açmamıştır.

Çünkü kendileri de pek ala bilmektedirler ki, daha bir ay önce işçilerle imzalanan toplu sözleşme ile bugün kendi imzaladıkları toplu sözleşme arasında dağlar kadar fark vardır.

İşçilerle imzalanan toplu sözleşmede; yüzde 5+7,5 zam; 3 bin liranın altında maaş alanlara aylık 90 TL iyileştirme ve ilave tediye ücretine 250 TL’lik artış söz konusu iken 5,1 milyon memur ve emekli adına 2018 yılı için yüzde 4+3,5; 2019 için ise yüzde 4+5 zammı kabul edenler, memurun ve emeklinin ekonomik idam fermanını da imzalamışlardır.

NE OLDU DA SÖZLEŞMEYE İMZA ATTILAR?

Bir ay arayla imzalanmış bu iki toplu sözleşme arasındaki fark sendikacılık farkıdır.

Aslında yetkili konfederasyonun başkanı, Hükümetin yüzde 3,5+3,5’luk teklifine, ‘Bu teklif elimize kalemi vermektedir ama içine mürekkebi koymamıştır’ diyerek tepki göstermiş, bu duruşları bizleri de kamu çalışanlarımız adına umutlandırmıştır.

Bu açıklamadan sonra ne olmuştur da yüzde 3,5+3,5’a ‘Olmaz’ diyenler birkaç saat içinde yüzde 4+3,5’a ‘Evet’ demiştir?

Yarım puanlık artış, en düşük dereceli memur maaşına 11,58 TL; ortalama memur maaşına ise 15,40 TL ilave artış getirmiştir.

Mübarek Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi bekleyen milyonların hayalleri yıkılmıştır. Madem ki içinize sinmiyor; o zaman neden imzalıyorsunuz?

MEMUR VE EMEKLİ ADINA KAZANIM, KOSKOCA BİR SIFIRDIR

Memurların ve emeklilerin haklarını kişisel ranta çevirenler bir kere daha kendileri adına tarihi bir sözleşmeye imza atmıştır.

Sendikacılık tarihi, bu toplu sözleşmeyi de kaybedilenler sayfasına yazacaktır.

Bu sözleşme sonunda memurlar ve emekliler adına kazanım, koskoca bir sıfırdır.

Kamu görevlilerimizden bu tiyatroya daha fazla seyirci kalmamalarını, milyonların kaderini belirleyen bu masanın ciddiyetine yakışır temsilcilerle, gerçek bir pazarlık ve mücadele alanı olması için tercihlerini gözden geçirmelerini istiyoruz.

Kamu çalışanları ve emeklilerimizin bu oyunu bozması ve artık ‘Bu masallara bir son verin’ demesi bir zorunluluk haline gelmiştir.”                                                                                

                                                                                                           

 

Bu haber 992 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum