phishing

Koronavirüse Karşı PTT Şubeleri Kapanıyor ödemeler evlerde yapılacak

Koronavirüse Karşı PTT Şubeleri Kapanıyor ödemeler evlerde yapılacak

Koronavirüse Karşı PTT Şubeleri Kapanıyor ödemeler evlerde yapılacak
03 Nisan 2020 - 14:18


Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs (coronavirüs) salgınının Türkiye'deki etkileri sürüyor. Türkiye'de ölümcül salgın ile mücadeleye ilişkin tedbirler artırılsa da özellikle sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği gözlerden kaçmıyor. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ortak bir karar aldı. Karara göre PTT şubelerinde sürekli yoğunluk yaşanan şubeler kapatılacak.
Türkiye’de koronavirüs salgını ile mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ederken vatandaşların özellikle sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görülüyor. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ortak bir karar aldı. Söz konusu Bakanlıkların ortak kararı ile PTT şubelerinde, sürekli yoğunluk yaşanan şubelerin kapatılacağı duyuruldu. Bu kararla birlikte sosyal yardım ödemelerinin evlerde yapılacağı ifade edilirken PTT dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçilerin sosyal yardım ödemelerini evde yapacağı bildirildi.
Salgının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek için Cumhurbaşkanımızın talimatı ile vatandaşlarımıza yönelik Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı adı altında bir tedbir paketi yürürlüğe konulmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde 01.04.2020 tarihinden itibaren 81 il ve 923 ilçemizde uygulanmaya başlamıştır. İlk etapta 2.111.000 haneye PTT aracılığıyla 1.000 TL ödemenin 5 günlük bir takvimde yapılacağı belirtilmiştir.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum