phishing

Kocatepe stadyumu hayırlı olsun

Kocatepe stadyumu hayırlı olsun

Kocatepe stadyumu hayırlı olsun
30 Mayıs 2017 - 21:07

Kocatepe stadyumu hayırlı olsun

 

Geçtiğimiz günlerde gazeteniz Kurtuluş’un gündeme getirdiği ‘Spor kompleksine isim aranıyor’ haberi ses getirdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ‘Afyon  Arena’ isminin ‘Kocatepe Stadyumu’ olarak değiştirdiklerini söyledi

 

ÖMER BAĞLAN-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Arena’ isminin statlardan kaldırılacağını açıklamasının ardından gözler Afyon Arena Spor Kompleksine çevrilmişti. Gazeteniz Kurtuluş’ta Arena isminin yerine verilecek isim konusunda ‘Spor Kompleksine isim aranıyor’ haberi ile gündeme taşımıştı. Haber’de taraftar gurubu ve CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan da önerileri de yer almıştı. Özellikle bir taraftar grubunun Arena isminin yerine ‘Afyon Atatürk Stadı’ veya ‘Afyon Kocatepe Atatürk Stadı’ olmasını istemişti. CHP İl Başkanı Demirkırkan da ‘Afyon Arena’ yerine ‘Kocatepe Stadyumu’, Spor Kompleksinin adı da ‘Atatürk Spor Kompleksi’ olması için imza kampanyası başlattıklarını yazılı bir açıklama ile kamuoyu ile paylaşmıştı.

ARENA ADINI HİÇ KULLANMADIK

Bunun üzerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da isim değişikliğine son noktayı koyarak, CHP İl Başkanı Demirkırkan’ın ‘Kocatepe Stadyumu’ önerisine destek verdiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arena isiminin çıkartılması konusundaki hassasiyete önem verdiklerini dile getiren Çoban, her zaman Türkçe isimlerden yana olduklarını ifade etti. Afyonkarahisar’da 15 bin kapasiteli güzel bir stadyumun yapıldığını hatırlatan Çoban, “Bazı yerlerde bu stadyumun adının ‘Afyon Arena’ olarak kullanıldığına yönünde bilgiler aldık. Stadyumun açıldığı 2013 yılından beri hiçbir zaman ne belediyemiz, ne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ne de bakanlıklarımız hiçbir yerde arena tabirini kullanmadı” dedi.

DEMİRKIRKAN İLE AYNI DÜŞÜNCEDEYİZ

Stadyumun adını değiştirme kararını 4 ay önce aldıklarını söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, stadyuma isim konusunda CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın da ‘Kocatepe Stadyumu’ olarak teklifte bulunduğunu hatırlattı. Çoban, CHP İl Başkanı Demirkırkan ile aynı düşüncede olduklarını ve stadyumun adını ‘Kocatepe Stadyumu’ olarak değiştirildiğini söyledi. Konu ile ilgili bir gazetemize açıklama yapan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Başkan Çoban’a aldıklarını karardan dolayı teşekkür etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum