phishing

Koçak : Halkımız Bizden Vatan Haini Çıkmayacağını İyi Bilir

Koçak : Halkımız Bizden Vatan Haini Çıkmayacağını İyi Bilir

Koçak : Halkımız Bizden Vatan Haini Çıkmayacağını İyi Bilir
27 Şubat 2019 - 09:22


 
İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak haftalık olağan basın toplantısında İGM üye adaylarını ve Belediye Meclisi üye adaylarını tanıttı. Toplantıda İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İGM adayı ve GİK üyesi Alper Yağcı da hazır bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, 27 yıl önce kardeş ülke Azerbaycan’da yaşanan Hocalı Katliamını şiddetle kınadığını belirterek, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin maruz kaldığı katliamın acısını derinden hissediyor ve samimiyetle paylaşıyorum” ifadelerine yer verdi.
İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’0da Azerbaycan’da yaşanan Hocalı Katliamı ile ilgili, “bizler bu katliamların, zulümlerin karşısında durarak, barış ve sevgi içerisinde bir dünya için çalışacağız” dedi.
Koçak: “Ben aziz milletimin sağduyusuna güveniyorum. Herkes meşrebine göre hareket eder. Ne yaparlarsa yapsınlar ben yine herkesi sevgi ve muhabbetle selamlayacağım. Zafer 31 Mart’ta inananların olacak. Milletimizin kantarı belindedir. Her şeyi ince ince tartar, belediye başkanlığı makamını kime emanet edeceğini iyi bilir” ifadelerini kullandı.
Sosyal medyada yazılanlara cevap verilmemesi konusunda uyarıda bulunan Koçak: “Milletim benim 29 yıldır nasıl çalıştığımı iyi bilir. Bizden terörist, vatan haini çıkmayacağını da çok iyi bilir. Ben yıllarca Hakkari’de, Şırnak’ta, Cizre’de, Silopi’de teröristlerle mücadele ettim. Ben doktorum, benim aldığım eğitim insanları yaşatmak üzerinedir. Bizler barışı, sevgiyi ve kardeşliği savunan insanlarız. Allah bu iftiraları atanları ıslah etsin” açıklamasında bulundu.
Koçak geleneği bozmayarak bu haftada 10 yeni projesini kamuoyu ile paylaştı. 
TÜRK YURDU ŞÖLEN ALANI
Koçak Türk kültürüne sahip çıkacaklarını ve Afyonkarahisar’ı Yörük-Türkmen kültürünün merkezi yapacaklarını söyleyerek,“Türk’ün şanlı tarihine yakışır bir şölen alanı ve 24 Oğuz boyuna ait otağlarımızın yanına dev bir Türk Pusatları müzesi yapacağız. Ayrıca Savaş Minyatürleri müzesi ve burada sergilenen ürünlerin hediyelik modellerini bulabileceğiniz bir otağımız olacak. Geleneksel Türk sporları alanları, Yörük-Türkmen şölen alanları, geleneksel sokak oyunları alanları ile tarihi coşkuyu yaşayacaksınız. Türk Pusatları Müzesi’nde Osmanlı çınarı gölgesinde Türk kahvesi içerken, Türk müziği dinleyeceksiniz. Geleneksel Türk el sanatlarını yaşatacağız. Atlı okçuluk, yaya okçuluk, matrak, kılıç kalkan eğitimleri alabilecek, gösterileri izleyebileceksiniz. Size 4 mevsim atalarımızın tarihi birikimlerini yaşatacağız. Şehrimiz kültür başkenti olacak” dedi.
YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENLERİ
Uluslararası Yörük-Türkmen Şöleni ile Afyonkarahisar’ın Türk Dünyası’nda özel bir yer edineceğini belirten Koçak: “Türkiye’nin en görkemli Yörük-TürkmenŞölenlerini gerçekleştireceğiz. 24 otağda 24 Oğuz Boyunu ağırlayacağız.Yörük-Türkmen Dünyası’nın teşkilatlanmasında büyük emeklerimiz geçti. Derneklerin ve birliklerin kurulmasında katkıda bulunduk. Bu katkı bundan sonra belediye olarak devam edecek. Türk Yurdu Şölen Alanı’nda yaz -kış Yörük düğünlerine ev sahipliği yapacak, Yörük sokak oyunları oynanacak. Geleneksel Yörük ürünleri ve el sanatları meraklıların beğenisine sunulacak.  Bu kültürü yerli ve yabancı turizme kazandıracağız” diyerek Afyonkarahisar’ ın Yörük-Türkmen Kültürü’nün yaşatıcısı olacağını söyledi.
FİLM PLATOSU
Koçak: “Şehrimizde tespit edeceğimiz bir alanda film platosu kuracağız. Tarihimizdeki muhteşem devletlerimizi ve tarihteki önemli şahsiyetlerin anlatılabileceği filmlerin çekilebilmesi için platolara ihtiyaç duyuluyor. Bu konu üzerinde çalışan, eğitim görmüş birçok arkadaşımıza iş kapısı aş kapısı olacak film platosu projemizi en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.
FİLM FESTİVALİ
“Halkımızı vizyona giren filmlerle ilgili bilgilendirip, film platomuzda çekilen filmlerimizi halkımızla buluşturacağız. Şehrimizin ekonomisine de katkıda bulunacağız”.
ŞEHİR ŞÖLENLERİ
Şehir merkezini canlandırarak hem ekonomiye katkıda bulunacaklarını hem de halkın kaynaşmasını sağlayacaklarını söyleyen Koçak: “Şehir şölenlerini geleneksel hale getireceğiz. Alış veriş şölenleri, indirim günleri, sucuk şöleni, lokum şöleni, ailecek sokaktayız etkinlikleri, termal şölen gibi birçok alanda etkinlikler düzenleyeceğiz. Yöresel ürünlerimiz, lezzetlerimiz, değerlerimiz halkın ve çevre illerin beğenisine sunulacak. Şehrin markalarını pazarlamak bu şölenlerle çok daha kolay olacak. Yapacağımız her projede Afyonkarahisar kazanacak. Her zaman cıvıl cıvıl bir kent olacağız. Geleneksel Şölenlerimizle ün yapacağız” ifadelerini kullandı.
HOBİ BAHÇELERİ
Doğayla iç içe mekânlar yaparak emekli ve çalışanlar için sosyal etkinlik alanları kuracaklarını söyleyen Koçak:“Emeklilerin yeni meşguliyeti, çalışanların hafta sonu uğraşısı hobi bahçelerinin sayılarını artıracağız. Hem Dev Botanik Park projemiz içinde hem de şehrin farklı lokasyonlarında daha ferah, daha kullanışlı hobi bahçeleri yapacağız.Üstelik bu hobi bahçeleri içinde ortak sosyal alanlar olacak. Çocuklar için oyun parkı, otantik çeşmesi, ibadethanesi ve sohbet odasıyla yepyeni bir şekle büründüreceğiz. Doğa ile içiçe huzurlu bir hayat için de belediyemiz yanınızda olacak” dedi.
RAMAZAN EĞLENCELERİ
Unutulmaya yüz tutmuş Ramazan eğlencelerini yeniden canlandıracaklarını söyleyen Koçak: “Ramazan ayı şehrimiz için bereket, coşku ve huzur ayı olacak. Dev iftar çadırlarında sokakta hep beraber iftar yapacağız. Uygun havalarda mahallelerde, sokaklarda iftar masaları kurulacak. Ramazan eğlenceleri geleneğini yeniden yaşatacağız.Sevgi, hoşgörü ve bereket ayı Ramazan akşamlarında Afyonkarahisar sokakları cıvıl cıvıl olacak. Hacivat-Karagöz’den, meddaha, orta oyunundan cambaza, mehterden tasavvuf müziği konserlerine, sokak sinemasından kitap fuarına kadar bir çok kültürü şehrimize taşıyacağız. Şehrimizde Ramazan ayı bereket, coşku ve huzur zamanı olarak yaşanacak” şeklinde konuştu.
KİTAP FUARLARI
“Kitap fuarlarına desteğimiz artarak devam edecek. Ramazan ayında dini yayınlar fuarını organize edeceğiz. Dijital Kitap fuarı organize edeceğiz. Gezici fuarlar yapacağız, okullarda söyleşiler düzenleyeceğiz.Kitap fuarları ve yazar söyleşileri ile şehrimiz kültür başkenti olmaya doğru bir adım daha atacak. Kitap okuma bilincini geliştireceğiz. İlimiz her kitaba kolay ulaşılabilen bir şehir olacak.Eğitim ve kültür seviyemizin artması için gerekli şartları sağlayacağız”.
TOPLA GEL MUHTAR AMCA
Koçak: “Muhtarlarımızla mahalleli arasındaki iletişimi güçlendirecek, gençlerimizin muhtarlarını tanımalarını, böyle bir idari yapının varlığından haberdar olmalarını sağlayacağız. Çocuklarımız muhtar amcalarından topu emanet alarak oynayacaklar. Sonra iade edecekler. Topunuzu keserim diyecek amcaları olmayacak. Böylelikle geleceğimizin teminatı çocuklar küçük yaşta emanet ve güven kültürünü öğrenecek, emanete sahip çıkma alışkanlığı kazanacaklardır. Böylelikle çocuklarımız takım bilinci, paylaşma, dayanışma erdemleri kazanacaklar. Çocuklarımıza yerel yönetim kültürü, emanet ve güven duygusu kazandıracağız” dedi.
ŞAMPİYON ŞEHİR
Sporun her dalında Afyonkarahisar’ın şampiyon şehir olarak anılması için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Koçak: Şehrimizin futbol, basketbol ve voleybol takımlarının başarıdan başarıya koşmalarını sağlayacağız. Doğru bütçe yönetimi, güçlü sponsorluk çalışmaları ile takımlarımızın yükünü vatandaşlarımızın sırtından alacağız. Sadece futbol değil, diğer dallarda da şampiyon şehir olmak için elimizden geleni yapacağız. Bütün şehir taraftar haline gelecek ve Afyon Spor marka şehir olmada önemli bir rol üstlenecek. Mor Beyaz kart, akıllı danışma merkezleri reklam uygulamaları ve bazı sosyal tesislerden takımlarımıza ek gelir sağlanacak.
Proje tanıtımlarının ardından İGM üye adayları ve Belediye Meclisi Üye Adayları tek tek basın aracılığı ile Afyonkarahisar halkına tanıtıldı. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
İYİ PARTİ AFYONKARAHİSAR İL GENEL MECLİSİ ASİL ÜYE ADAY LİSTESİ
ALPER YAĞCI
İSMAİL KUMARTAŞLI
EYÜP HASIRCIOĞLU
NAZİFE LAFÇI
NAZİFE ÜNAL
MUHARREM TAŞ
İYİ PARTİ AFYONKARAHİSAR İL GENEL MECLİSİ YEDEK ADAY ÜYE LİSTESİ
OSMAN BALLIPINAR
HÜLYA KABIMAN
MERT KARAAĞAÇ
İYİ PARTİ AFYONKARAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ ASİL ÜYE ADAY LİSTESİ
İRFAN ÖZSANDIK
HASAN AKYALÇIN
İBRAHİM MEYDANOĞLU
MURAT ÇELİKBAŞ
KADİR DELİKANLI
HARUN SAĞLAM
BEKİR LAFÇI
ABDULLAH HOCAOĞLU
H.HÜSNÜ TAŞER
ALAADDİN NAKİLCİOĞLU
AHMET HASTÜRK
ESRA YILMAZ
DERYA İLHAN
MUSTAFA BALKIR
FİGEN KEBABÇI
C.İBRAHİM SARAÇOĞLU
SEVGİ AYAR
NAZİF BENDER
FİKRİYE ZÜMRÜTTAŞ
SELCEN TAŞCI
MESUDE İNTEPE
HAMDİ ARIK
TAHİR ALTINTAŞ
MEHMET KOLAYLI
YUSUF ERGÜN
MÜFİT BAŞARAN
İSMAİL ENES DATLAR
 
İYİ PARTİ AFYONKARAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ YEDEK ÜYE ADAY LİSTESİ
MEHMET DURMAZ
MEHMET ADAR
SİNAN İŞİSAĞ
ŞABAN ÇALLIGÖZ
ÜMİT ŞEVİK
AHMET HULUSİ BOZOK
KONTENJAN LİSTESİ
YALÇIN DÜZAĞAÇ
GÜRCAN AŞÇI
OĞUZ CEYHAN
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum