Koçak, 4 engelliye
sandalye hediye etti
Eski Afyonkarahisar Milletvekili ve Dr. Mahmut Koçak, MS ve Engelsiz Yaşam Derneği üyeleriyle bir araya geldi, toplantıda 4 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti
KURTULUŞ-Alternatif Politikalar Merkezi Genel Başkanı ve eski Afyonkarahisar Milletvekili ve Dr. Mahmut Koçak, 4 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti. MS ve Engelsiz Yaşam Derneği üyeleriyle bir araya gelen Koçak, yürüme engelli bireylere akülü araç hediye ederek onların sevincine ortak oldu. Program öncesinde kısa bir konuşma yapan MS ve Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Esra Işık, Koçak’ın sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, her zaman yanlarında olduğunu ifadelendirerek, Koçak’a etti.
Alternatif politikalar Genel Merkez Başkanı ve eski milletvekili Koçak ise sivil toplumda dayanışma ve paylaşımın önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “Her ne olursa olsun gerek, sakatlar, derneği, gerek engelliler, gerekse basın, gibi örneklerini verecek olursak bu tarz meslekler arasında dayanışma ve birlik, beraberlik son derece önemlidir. Derneklerin amacı hep birlikte birlik ve beraberlik çerçevesinde, sorunları daha rahat ve daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaktır. Özellikle engelli kardeşlerimizin sorunlarını bizler görmezden gelemeyiz” dedi.
DERNEKLER ÇOK ÖNEMLİ
“Engelli olmak ya da olmamak kimsenin kendi elinde olan bir durum değildir” vurgusu yapan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada önemli olan bizler bu kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz.
Nasıl ki bir tulumba düşünün tulumbaya basmadan önce biraz su dökersiniz ardından gerekli miktarda suyu alırsınız ya hani bizler burada işte o tulumbaya ilk verilen suyuz sadece, bu anlamda işte sivil toplum kuruluşu ve derneklerin önemi daha da önem arz etmekte.
Yani bizler bu tür toplum içerisinde oluşturulan derneklere ilk hareketi vermek zorundayız yani onların daha rahat hareket edebilmeleri için bu son derece önemli.”
Koçak, Hakkari'de teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Abdil Kılınç’a Allah’tan rahmet, Bolvadin’de yaşayan ailesine de sabırlar diledi.
Konuşmaların ardından dört ailenin engelli bireylerine, akülü araçları teslim edildi. Aracını alan engelliler ve aile bireyleri Koçak'a teşekkür etti.



YORUMLAR