Kırka’da polenler ölüm saçıyor
ÖMER BAĞLAN (Özel)-Sinanpşa ilçesine bağlı Kırka Kasabası’nda yerleşim yeri içerisinde kavak üretiminin fazla olması nedeniyle yaklaşan mevsim şartlarına göre polenlerin geçen yıllarda olduğu gibi artış göstereceği tahmin ediliyor.
Yıllardır Kırka Kasabasında devam ede gelen yerleşim yeri içerisinde ve yakınlarında kavak üretimi özellikle alerjisi olanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.
Kırka Kasabası’nın geçmiş dönemlerde görev yapan Belediye başkanı Osman Ergün Halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle kasabada bulunan birçok kavak ağacını kesmişti.
KASABADAKİ KANSER HASTALIĞININ NEDENİ KAVAKLAR MI?
Son zamanlarda Kırka kasabasında sıklıkla görülmeye başlayan kanser vakalarının da altında yatan önemli nedenin bu kavak ağaçları olduğu kasaba halkı arasında dilden dile dolaşıyor.Kasaba halkı bundan önceki belediye başkanının kavak ağaçlarını kestirdiğini ve kendilerinin kısmen rahatladıkları daha sonrasında ise başkanın görevden gitmesiyle kavak ağaçlarıyla mücadelenin durduğunu ve yerleşim yeri içerisinde kavak üretiminin devam ettiğini buna gerekli tedbirlerin alınarak yerleşim yeri içerisindeki kavak ağaçlarını derhal kesilerek kasaba halkının sağlığını bu polenlerin tehdidinden kurtarılması gerektiğini belirttiler.
Kırka kasabasının şu anda görevde bulunan belediye başkanı Zekeriya Uygan’ın ise, göreve geldiği günden bu tarafa yerleşim yeri içerisinde bulunan kavak ağaçlarının kesilerek halk sağlığını tehdit etmesi önlemek için bir çalışma yapmadığı iddia edildi.



YORUMLAR