phishing

Kenya’da Karantina Altındaki Mahalleye İlk Yardım TİKA’dan

Kenya’da Karantina Altındaki Mahalleye İlk Yardım TİKA’dan

Kenya’da Karantina Altındaki Mahalleye İlk Yardım TİKA’dan
16 Mayıs 2020 - 05:07


   
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kenya’nın başkenti Nairobi’de geçtiğimiz hafta Kovid-19 vakalarındaki artış nedeni ile karantina altına alınan Eastleigh bölgesine gıda paketi ve hijyen seti yardımı götüren ilk uluslararası yardım kuruluşu oldu.
 
Ramazan ayı boyunca Kenya’nın başkenti Nairobi’nin çeşitli teneke gecekondu mahallelerinde gıda paketi ve hijyen seti yardımları yapan TİKA, geçtiğimiz hafta Kovid-19 vakalarındaki artış nedeni ile karantina altına alınan Eastleigh bölgesinde 200 aileye yardım götürdü.
 
Hayatımızı sürdürmek zorundayız
 
Başkent Nairobi’de Somalililerin yoğun şekilde ikamet ettiği ve kentin ticaret merkezlerinden biri olarak gösterilen Eastleigh bölgesi geçtiğimiz hafta Kenya hükümetinin kararı ile 15 gün boyunca karantina altına alındı. Tüm giriş ve çıkış noktalarının polis tarafından kapatıldığı mahallede birçok iş yeri kapalı olmasına rağmen kısıtlı şekilde yiyecek ve sağlık ürünlerinin satışına izin veriliyor.
 
Evinde hazırladığı geleneksel yemekleri satarak, 8 kişilik ailesinin bütçesine katkı sağlayan Rukia Ibrahim TİKA’nın yardımlarının önemine işaret ederek, “Son bir haftadır burada hayat durmuş gibi, eski canlılığından eser kalmadı. Normalde çok yoğun bir ticari bölge olduğu için bende yaptığım yemekleri satarak evi geçindirebiliyordum. Ama şimdi satış yapmak için uzun süre beklemek gerekiyor. Bugün TİKA’nın yardımlarını getirdiler, özellikle temizlik malzemeleri bizim için çok önemli.” dedi.
 
Aşırı yağışlar ve uzun süreli su kesintilerinin ardından mahallenin karantinaya alınması ile zor günler geçiren mahalle sakinlerinden Zeitun Ismail de “Hayatımızı sürdürmek zorundayız. Birçok kişi mahalle dışına çıkış olmadığı için işlerine gidemiyor. Hastalığa yakalanma korkusu da yaşıyoruz. Somalililer olarak zaten Türkiye bizim için çok özel bir ülke. Bir de bu yardımlarla yanımızda olmaları çok güzel” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum