phishing

Kargın : Emirdağ’da yapacağımız anıt ile Hocalı soykırımını dünyaya duyuracağız

Kargın : Emirdağ’da yapacağımız anıt ile Hocalı soykırımını dünyaya duyuracağız

Kargın : Emirdağ’da yapacağımız anıt ile Hocalı soykırımını dünyaya duyuracağız
27 Şubat 2019 - 10:29


 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar kargın Hocalı Katliamının sen-i devriyesinde yazılı bir açıklama yaptı.
Kargın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Hocalı, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinin merkezi olan Hankendi şehrinin 14 km kuzey doğusunda bir rayondur.
1992 yılında 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece ermeni terör grupları Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra henüz bölgeyi terk etmeyen 366.Rus mekanize birliğinin desteği ile silahsız ve muhasara altındaki Hocalı rayonuna saldırı başlatır.
Her tarafı sarılan Hocalı Roketatar ve tank bombalarıyla bir ateş çemberi içerisinde bırakılır. 26 Şubat gece 05.00'de rayon merkezi artık ermeni teröristlerin kontrolü altındadır. Gece aşırı soğuğa rağmen savunmasız bir şekilde sivil halk Hocalı rayonunun dışına kaçmaya çalışır, şehid olanların bir kısmı donarak ölenlerdir, önemli bir kısmı da kaçarken ermeni teröristler tarafından yolda tuzağa düşürülüp öldürülen sivil halktır.26 Şubat sabahı gün ağardığında acı bilanço ortaya çıkar;
613 şehid,487 insan sakat kaldı,1275(çoğu kadın ve çocuk)esir, Rayon nüfusuna kayıtlı 150 vatandaşın akıbeti bilinmiyor (Yangınlar neticesinde ölmüş olması muhtemel)
Bölgeye soykırımdan sonra ulaşan Azerbaycanlı ve diğer ülkelerin gazetecilerin çektiği fotoğraflar da göstermektedir ki ölenlerin büyük bir kısmı işkencelere maruz kalmış ve maalesef ceset bütünlüğü yoktur.
1994'den bu yana 26 Şubat günü Azerbaycan'da milli yas günüdür.
Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu sivil katliamı üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen henüz ciddi bir tepki almamıştır. Şunu da belirtmek isteriz ki Hocalı'da soykırıma uğrayan ahalinin önemli bir kısmı 1944 yılında Gürcistan'da yaşadığı bölgelerden zorunlu sürgüne gönderilen Ahıska Türklerindendir.
Özetle soykırıma uğrayan ahalinin tamamı MÜSLÜMAN TÜRKTÜR.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum