phishing

İşitme engelliler Bayan Basketbol’da Ankara Türkiye şampiyonu oldu

İşitme engelliler Bayan Basketbol’da Ankara Türkiye şampiyonu oldu

İşitme engelliler Bayan Basketbol’da Ankara Türkiye şampiyonu oldu
20 Mart 2016 - 21:05

İlimizde 16-20 Mart tarihlerinde düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Kadınlar Basketbol Şampiyonası sona erdi. İstanbul Sessizler Spor kulübünü 56-46 yenen Ankara İşitme Engellilerspor kulübü Türkiye şampiyonu oldu

 

Afyonkarahisar Spor Kompleksi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada İstanbul Sessizler ile Ankara İESK şampiyonluk maçını oynadılar.  Zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmayı Ankara İşitme Engelliler 56-46 kazandı. Final maçında Ankara İESK takımının56 sayısından 51’ini Ecrin Köse atarak takımının şampiyon olmasında önemli pay sahibi oldu. 3-4’lük maçında Bursa Yıldırım İESK, Denizli İESK’yi 66-20 yenerek üçüncü olurken, denizli İşitme Engelliler dördüncü oldu.

 

CUMHURİYETİN KAZANILDIĞI TOPRAKLARDA

Şampiyonanın kapanış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu , “Çgüzel bir turnuva gerçekleşti. Spor salonları sizler olunca güzel oluyor. Sizler olmazsanız bu tesislerin hiçbir anlamı yok. Kurtuluş savaşının başlangıç yeri olan Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda sizi ağırlamaktan mutluluk duyduk.  Federasyonun düzenleyeceği değişik etkinlik ve şampiyonalarda sizleri yeniden Afyonkarahisar’da görmek istiyoruz” dedi.

 

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRDİ

Şampiyonada dereceye giren takımlar ile başarılı sporcular ödüllendirildi. Ecrin Köse, Çağlanur Uzundurukan, Çağla Aslan, Gözdenur Örencik ve Esin Bilgili turnuvanın en iyi beşi seçilirken, Hümeyra Gündem Fair Paly ödülünü, Ecrin Köse’de en değerli oyuncu seçildi. Ödülleri Engelliler Bayan Milli takım menajeri Burcu Pelister, Engelliler federasyonu uluslar arası delegesi Nihat Güneyli, İşitme Engelliler federasyonu il temsilcisi Meltem Işık, Basketbol il temsilcisi Yardımcısı Ahmet Sarlık, Gençlik ve Spor Şube Müdürü İsmail Barın ile İşitme Engelliler Federasyonu Basketbol sorumlusu Ahmet Parlakyalçın verdiler.

 

MADALYA VE KUPALARI PROTOKOL ÜYELERİ VERDİ

İşitme Engelliler Bayanlar Türkiye şampiyonasında 4. olan Denizli İşitme Engelliler’e madalya ve kupasını Federasyon Genel Sekreteri Mehmet Koç, 3. olan Bursa Yıldırım İşitme Engelliler spor kulübününün sporcularına madalya ve kupularını Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, ikinci olan İstanbul Sessizler spor kulübünün sporcularına madalya ve kupalarını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanı İsmail Gedikli verirken, şampiyon olan Ankara İşitme Engelliler Spor kulübünün oyuncularına madalya ve kupalarını Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu takdim etti●Kurtuluş

 

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum