phishing

İscehisar’da kadınlar tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirecek

İscehisar’da kadınlar tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirecek

İscehisar’da kadınlar tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirecek
13 Mayıs 2023 - 10:55

 
 

 
Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde kadınların ekinezya, melissa otu ve adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkiler yetiştirmesi için harekete geçildi.
‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor’ programı ile İscehisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kekik Kokan Topraklar Projesi devam ediyor.
Konuya ilişkin olarak İscehisar Tarım ve orman İlçe müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ;
“Kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor” programı İle ilçe tarım müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kekik kokan Topraklar projesi kapsamında 05 mayıs 2023 tarihinde ilçe tarım Müdürümüz a.buğra eberliköse , ziraat mühendisi medine kurun İle ilçemiz proje dahili köy ve kasabamızdaki kadın üreticiler ve Üniversite öğrencilerimizle birlikte izmir ege tarımsal araştırma Enstitüsü müdürlüğü’ne teknik gezi düzenlenmiştir.
Gezi Kapsamında kekik başta olmak üzere ekinezya, melissa otu, tıbbi Adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği hakkında Detaylı bilgiler elde edilmiştir.
Tarımsal araştırma enstitüsü müdürlüğü ile birlikte Yürütülecek olan proje ile ilçemiz kadınlarının tıbbi aromatik Bitkiler ile ilgili bilgi sahibi olması ve yetiştiricilik sayesinde ek Gelir elde edip aile bütçesine katkı sunmaları hedeflenmektedir.
Proje kapsamında desteklerini sunan kaymakam sayın Mehmet ali semiz, il tarım ve orman müdürü sayın ibrahim acar, Ege tarımsal araştırma enstitüsü müdürü sayın dr. Ertuğrul Arda, seydiler belediye başkanı sayın hasan hüseyin tokdemir ile Enstitü personeli dr.ilknur kösoğlu ve hicran akaalp’e Teşekkürlerimizi sunarız.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum